Pakistan’dan Müslüman ülkelere, kız çocuklarının eğitimine öncelik verme çağrısı

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif: Müslüman Ülkelerin Kız Çocuklarının Eğitimine Öncelik Verilmesi Acil Bir İhtiyaç

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ülkesinde 22 milyondan fazla çocuğun okula gidemediğine işaret ederek, Müslüman ülkelerin kız çocuklarının eğitimine öncelik vermesinin acil bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Pakistan basınındaki habere göre Şerif, başkent İslamabad’da düzenlenen Müslüman Toplumlarda Kız Çocuklarının Eğitimi isimli iki günlük uluslararası konferansın açılışında konuştu.

Müslüman dünyasının kız çocuklarının eğitime eşit erişimini sağlama konusunda önemli zorluklarla karşı karşıya olduğunu kaydeden Şerif, kızların eğitimine öncelik verilmesi çağrısı yaptı.

Şerif, Pakistan’da 22 milyondan fazla çocuğun okula gitme imkanına erişemediğini ve bunların büyük bir kısmını da kızların oluşturduğunu vurguladı.

10 yılda milyonlarca genç kızın iş piyasasına gireceğini belirten Şerif, bu kızların sadece kendilerini, ailelerini ve uluslarını yoksulluktan kurtarmak için değil aynı zamanda küresel ekonomiyi zenginleştirmek için de potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Konferansa, aralarında Pakistanlı Nobel Barış Ödülü sahibi Malala Yusufzay‘ın da bulunduğu, çoğunluğu Müslüman ülkelerden çok sayıda uluslararası temsilci katıldı.

Yusufzay sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, “Kız çocuklarının eğitimiyle ilgili kritik bir konferans için dünyanın dört bir yanından gelen Müslüman liderlere katılacağım için heyecanlıyım. Pazar günü, tüm kız çocuklarının okula gitme haklarının korunması ve liderlerin, Taliban’ı Afgan kadın ve kız çocuklarına karşı işlediği suçlardan neden sorumlu tutması gerektiği hakkında konuşacağım.” değerlendirmesinde bulundu. (AA)

Related Posts

Bu yaz plajlarda sigara içilmeyecek

Fransa, halk sağlığını koruma amacıyla ülke genelindeki tüm plajlarda sigara içmeyi yasaklamaya hazırlanıyor.

Berkay Gezgin’in savunması ortaya çıktı: Polis ‘Ekrem abiniz sizi kurtarsın’ demiş!

139 sanıklı Saraçhane eylemleri davasının ilk duruşmasında sanıklar savunmalarını yapmaya başladı. Sanıklardan CHP PM Üyesi Berkay Gezgin savunmasında, “Kendi irademle polisin yanına gittim ve bir anda yere yatırılarak ters kelepçe ile gözaltına alındım. Yerde birkaç kere kafamıza vurdular. ‘Demek polise taş atarsınız, şimdi gelsin Ekrem abiniz sizi kurtarsın’ dediler” ifadelerini kullandı.

İran nükleer başlık üretmeye ne kadar yakın? İşte ülkenin merak edilen nükleer ve füze programı tarihi

İran ile İsrail arasındaki çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İsrail İran’ın İran’daki hedefleri vururken İran da İsrail’e füze fırlatmayı sürdürüyor. İran en son İsrail’e Sejjil füzesi attığını duyurdu. İsrail harekatı İran’ın nükleer silah programını durdurmak için başlattığını ifade ediyor. İran ise bu iddiayı reddederek nükleer programını barışçıl amaçlarla sürdürdüğünü söylüyor. Ancak bazı kaynaklar İran’ın füzelerine nükleer başlık üretmek için gereken teknolojiyi elde etmeye çok yaklaştığını iddia ediyor. Peki İran’ın füze ile nükleer programı ne zaman başladı? Bu programda Saddam’ın kritik rolü ne?

Yolcu uçağında panik anları: Tuvaletteki şüpheli not yetkilileri harekete geçirdi

İngiltere’nin Cardiff kantinden Kanarya Adaları’na giden TUI’ye ait bir yolcu uçağında görevli kabin ekibi, uçuş sırasında tuvalette şüpheli bir not buldu. Söz konusu not, hemen pilota iletilirken o sırada Portekiz hava sahasında bulunan uçak için …

İsrail ve İran karşılıklı saldırıları ne kadar sürdürebilir?

İsrail ve İran karşılıklı saldırıları ne kadar sürdürebilir?

Birlikte içki içtiği arkadaşını tabancayla vurdu: Günler sonra bungalovda yakalandı

Sakarya’da birlikte içki içtiği arkadaşını tabancayla vurarak yaralayan şüpheli, 15 gün sonra bungalovda yakalandı.