Ne meyve ne sebze: Bu ucuz yiyecek kanser riskini azaltıyor

Her gün bir porsiyon yoğurt yemek, sağlığınız üzerinde önemli fark yaratabilir. Özellikle genç yetişkinlerde bağırsak kanseri oranlarındaki artış dikkat çekerken, dünya genelinde bağırsak kanseri vakaları neredeyse %20 oranında artış göstermiş durumda. Vakalardaki bu artışın kesin nedeni henüz netleşmiş olmasa da, sağlıksız beslenmenin bu hastalığın gelişimine katkıda bulunan risk faktörlerinden biri olduğunu belirtiyor.

KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİ GÖSTERİYOR 

Son birkaç on yılda ultra işlenmiş gıdaların tüketimi artarken, bazı uzmanlar beslenme alışkanlıklarında yapılacak değişikliklerin bağırsak tümörlerinin gelişimini engellemeye yardımcı olabileceğini savunuyor. Angela Ruskin Üniversitesi’nden Onkolog ve Biyomedikal Bilimler Profesörü Justin Stebbing, yoğurdun, özellikle düzenli tüketildiğinde, agresif kanserlere karşı koruyucu etkilerinin olabileceğini öne sürüyor. Yoğurdun, günlük diyete eklenmesi kolay ve ucuz bir yöntem olarak, kolorektal kanserlere karşı koruma sağlayabileceği belirtiliyor.

Profesör Stebbing, Gut Microbes dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmayı referans göstererek, yoğurdun düzenli olarak tüketilmesinin, “bağırsak mikrobiyomunu iyileştirerek” kanserin gelişimini engelleyebileceğini belirtti. Stebbing, yoğurdu beslenmenize dahil etmenin, bağırsak bakterilerini artırmanın ve kanser gelişme riskini azaltmanın basit bir yolu olabileceğini söyledi. Sağlıklı bağırsak bakterilerinin, güçlü bir bağışıklık sistemi için kritik olduğunu ve iltihaplanmayı engelleyerek kanser riskini azaltabileceğini vurguladı. Ancak yoğurdun sağlık yararları türüne bağlı olarak değişebilir. Özellikle eklenen şekerlerin kilo artışına neden olarak, yoğurdun anti-inflamatuar özelliklerini olumsuz etkileyebileceğini belirten Profesör Stebbing sade, tam yağlı Yunan yoğurdunun en faydalı canlı bakterileri sağladığını ekledi.

 

Related Posts

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İdrar kaçırma hakkında merak edilenler: Nedenleri, türleri, tedavisi

Kadınlarda idrar kaçırmanın yaş ve doğumla arttığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Murat Ekin, yüzde 90’ı aşan başarı oranına sahip modern cerrahi yöntemlerle bu sorunun kalıcı olarak aşılabildiğini söyledi. Prof. Dr. Ekin “Kadınlar çoğu zaman bu sorunu utanarak gizliyor ya da yaşlılığın doğal sonucu olarak görüp kabulleniyor. Oysa erken müdahale ile yaşam kalitesini ciddi şekilde artırmak mümkün” dedi.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.