Nazımiye Belediye Başkanı Kırmızıçiçek CHP’den istifa etti: Partisine ağır ithamlar

Üç dönemdir Nazımiye’de CHP’den seçilen ve belediye başkanlığı yapan Cafer Kırmızıçiçek, partisinden istifa ettiği duyurdu. 

Açıklamasında uzun yıllardır CHP’de siyaset yaptığına değinen Kırmızıçiçek, “Parti üyeliğimle beraber Nazımiye’de iki dönem Gençlik Kolları Başkanlığı, beş dönem parti ilçe başkanlığı ve son üç dönemdir değerli halkımızın teveccühü ile belediye başkanlığı görevini yürütmekteyim. Belediye Başkanı seçildiğim ilk günden bu yana halkımızın öncelikli ihtiyaçları, talepleri ve halkın menfaatleri doğrultusunda bir hizmet anlayışıyla hareket etme gayretinde oldum. Halka hizmet hakka hizmettir düsturu ile doğru bildiğim yolda yürümekten geri durmadım. Belediye Başkanlığım süresince kişilerin, gurupların çıkarlarını değil halkın ortak menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaptım. Bundan dolayı son iki dönemdir ilçe halkımızın seçmenlerimizin ezici bir çoğunluğunun desteğiyle seçildim. Doğrudan halkın gücüyle ve desteğiyle var oldum. Birileri gibi siyaset arenasına parayla gelip sermayemi iki katına çıkarmadım. Parayla siyaset yapan ve siyaseti para rant ve çıkar için yapanlar bu gün bu kenttin ve ilçelerimizin siyasal ve demokratik iradesini belirleyemez. Ankara’da genel merkezde oturup para pul ve kafa kol ilişkileriyle siyaset mühendisliğine soyunanlar geçmişte olduğu gibi bu günde kaybetmeye mahkumdurlar” dedi.

KAFA KOL İLİŞKİLERİ VE SİYASET AĞALIĞI TEPKİSİ

YENİ YÖNETİME AĞIR İTHAMLAR

Bugüne kadar yaşanan duruma tahammül etmesinin CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hatırına olduğunu kaydeden Kırmızıçiçek, “Ayrıca gerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerekse değişim adı altında geliştirilen süreçte parti içerisinde dillendirilen ’CHP’yi Dersim çetesinden, Alevi çetesinden temizleyeceğiz’ söylemleri bu ülkede yaşayan ve cumhuriyetin asli unsuru olan milyonlarca Alevi’yi incitmiştir. Cumhurbaşkanı adayımız hemşehrimiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi olmasını dert edenler bir Alevinin bu ülkede Cumhurbaşkanı olamayacağı, seçilemeyeceği propagandasını tek ağız olmuşçasına gerek parti içinde gerek kimi ittifak bileşenlerinde gerekse iktidar odaklarınca dile getirmekten geri durmadılar. Kemal Kılıçdaroğlu şahsında biz Alevilere yönelik bu ayrıştırıcı, ötekileştirici zihniyeti kabul etmiyor ve bu nefret dilini reddediyoruz. Bu ülkenin geleceğini kurtarmaya yönelik insan üstü bir çabayla ortaya koyduğu vizyon, irade halkımızda büyük bir umut ortaya çıkarmıştı. Maalesef gelinen aşamada gerek ülkedeki genel siyasetteki çürümüşlük ve tıkanmışlık, gerekse Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim sloganıyla kendilerini konumlandırmış, siyaseten iflas etmiş, tükenmiş kimi kişilerin makyajlanarak halka kendilerini değişim ve umut olarak pazarlama gayretleri trajikomik bir durumdur. Bu makyajın dökülmesi ve gerçek suretlerin ortaya çıkması uzun sürmeyecektir. Dolayısıyla yukarda belirttiğim bütün bu nedenlerden dolayı önümüzdeki yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olarak herhangi bir başvuruda bulunmayacağım. Bu koşullarda CHP’de kalmamın, bu partinin çatısı altında siyaset yapmamın doğru olmayacağı bilinciyle bu gün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Demokratik, şeffaf ve halkçı bir siyaset anlayışıyla bağımsız olarak yoluma devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx