Kızamık vakalarında artış: Aşı olmayanlar risk altında!

Kış Aylarında Çocuk Sağlığı ve Önlemler

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk havalar çocuklar için hastalık riskini artırıyor. Aileler, miniklerin sağlığını korumak amacıyla çeşitli önlemler almaya çalışırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eylül Daşcı Bozdemir, hastalıklara karşı önemli bilgiler paylaştı.

Uz. Dr. Bozdemir, çocuklarda sıkça görülen enfeksiyon hastalıkları, soğuk algınlığı, grip, orta kulak iltihabı, bronşit, zatürre gibi akciğer enfeksiyonu, bademcik, idrar yolu ve bağırsak enfeksiyonları ile döküntülü hastalıkların kış aylarında arttığını belirtti. Hijyenin ve ellerin sık sık yıkanmasının çocukları hastalıklardan korumada en önemli etken olduğuna dikkat çekti.

Abur Cubur Tüketen Çocuklar Daha Hassas

Kış aylarında çocukların sağlığını korumanın en önemli adımının el hijyeni olduğunu vurgulayan Uz. Dr. Eylül Daşcı Bozdemir, ailelerin çocukları hareketli tutmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca öksürme esnasında el yerine peçete veya kola başvurulması gerektiğinin altını çizdi. Beslenme alışkanlıklarının dengeli olmasının önemine değinen Dr. Bozdemir, abur cubur tüketiminin hastalıklara daha yatkın hale getirebileceğini ifade etti. Ayrıca yeterli uyku ve odaların havalandırılmasının da önemine dikkat çekti.

Hastane Yatışlarına Dikkat

Dr. Eylül Daşcı Bozdemir, aşı karşıtlığının artmasıyla aşılanmamış çocukların hastalıkları daha ağır geçirebileceğine dikkat çekti. Son dönemde kızamık vakalarında artış yaşandığını belirten Dr. Bozdemir, aşıların önemine vurgu yaptı. Ailesinden aşı yaptırmayan çocukların hastaneye yatış ihtimaline değinen Dr. Bozdemir, eksik vitamin ve mineral ihtiyacının doktor kontrolünde giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Evde İzole Edilme Süresi

Hastalıktan sonra çocukların belirli bir süre izole edilmesi gerektiğini belirten Dr. Bozdemir, çocukların kalabalık ortamlarda hastalık bulaştırma riskine dikkat çekti. Oyun alanlarında ve kreşlerde oyuncaklar aracılığıyla hastalık yayılma olasılığına değinen Dr. Bozdemir, ailelere çocuklarına dikkat etmeleri çağrısında bulundu.

Related Posts

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Bel ağrısı çekenlere ’40 dakika’ uyarısı

Saatlerce masa başında çalışıyor, belinizdeki sızıya “alışıyorum” diyorsanız dikkat! Prof. Dr. Mehmet Aydoğan’a göre 40 dakikadan uzun süre oturmak omurganıza düşündüğünüzden çok daha fazla zarar veriyor olabilir. İşte belinizi korumanın yolları…

Duyan inanamıyor! Vücudundaki 5 böbrekle yaşıyor

Hastalığı nedeniyle iki kez organ nakli yapılan ve bu organlar da bir süre sonra işlevsiz hale gelen 30 yaşındaki Rabia Çınarkaya’ya üçüncü kez böbrek nakledildi.

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir