Kızamık vakalarında artış: Aşı olmayanlar risk altında!

Kış Aylarında Çocuk Sağlığı ve Önlemler

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk havalar çocuklar için hastalık riskini artırıyor. Aileler, miniklerin sağlığını korumak amacıyla çeşitli önlemler almaya çalışırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eylül Daşcı Bozdemir, hastalıklara karşı önemli bilgiler paylaştı.

Uz. Dr. Bozdemir, çocuklarda sıkça görülen enfeksiyon hastalıkları, soğuk algınlığı, grip, orta kulak iltihabı, bronşit, zatürre gibi akciğer enfeksiyonu, bademcik, idrar yolu ve bağırsak enfeksiyonları ile döküntülü hastalıkların kış aylarında arttığını belirtti. Hijyenin ve ellerin sık sık yıkanmasının çocukları hastalıklardan korumada en önemli etken olduğuna dikkat çekti.

Abur Cubur Tüketen Çocuklar Daha Hassas

Kış aylarında çocukların sağlığını korumanın en önemli adımının el hijyeni olduğunu vurgulayan Uz. Dr. Eylül Daşcı Bozdemir, ailelerin çocukları hareketli tutmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca öksürme esnasında el yerine peçete veya kola başvurulması gerektiğinin altını çizdi. Beslenme alışkanlıklarının dengeli olmasının önemine değinen Dr. Bozdemir, abur cubur tüketiminin hastalıklara daha yatkın hale getirebileceğini ifade etti. Ayrıca yeterli uyku ve odaların havalandırılmasının da önemine dikkat çekti.

Hastane Yatışlarına Dikkat

Dr. Eylül Daşcı Bozdemir, aşı karşıtlığının artmasıyla aşılanmamış çocukların hastalıkları daha ağır geçirebileceğine dikkat çekti. Son dönemde kızamık vakalarında artış yaşandığını belirten Dr. Bozdemir, aşıların önemine vurgu yaptı. Ailesinden aşı yaptırmayan çocukların hastaneye yatış ihtimaline değinen Dr. Bozdemir, eksik vitamin ve mineral ihtiyacının doktor kontrolünde giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Evde İzole Edilme Süresi

Hastalıktan sonra çocukların belirli bir süre izole edilmesi gerektiğini belirten Dr. Bozdemir, çocukların kalabalık ortamlarda hastalık bulaştırma riskine dikkat çekti. Oyun alanlarında ve kreşlerde oyuncaklar aracılığıyla hastalık yayılma olasılığına değinen Dr. Bozdemir, ailelere çocuklarına dikkat etmeleri çağrısında bulundu.

Related Posts

İdrar kaçırma hakkında merak edilenler: Nedenleri, türleri, tedavisi

Kadınlarda idrar kaçırmanın yaş ve doğumla arttığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Murat Ekin, yüzde 90’ı aşan başarı oranına sahip modern cerrahi yöntemlerle bu sorunun kalıcı olarak aşılabildiğini söyledi. Prof. Dr. Ekin “Kadınlar çoğu zaman bu sorunu utanarak gizliyor ya da yaşlılığın doğal sonucu olarak görüp kabulleniyor. Oysa erken müdahale ile yaşam kalitesini ciddi şekilde artırmak mümkün” dedi.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

Hamilelikte Obezite Riski

Hamilelikte obezite riski hakkında bilgi veren Doç.Dr. Halenur Bozdağ, önemli açıklamalarda bulundu. 

Solaryuma girmeden bir kez daha düşünün

Solaryumun deri kanseri riskini artırdığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Balevi, “Özellikle açık tenli, dövmesi olan ve 18 yaş altı bireylerin solaryumdan kesinlikle uzak durması gerekiyor” dedi.

Uzmanlar uyardı: Sosyal medyada popüler olan matcha çayı gerçekten zayıflatıyor mu?

Uzmanlar uyardı: Sosyal medyada popüler olan matcha çayı gerçekten zayıflatıyor mu?