İsrail ordusu, Gazze’yle birlikte Suriye’yi de vurdu

İsrail Ordu Suriye’nin Güneyindeki Hedefleri Vurdu

İsrail Ordu Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ordu, Suriye’nin güneyinde bulunan Golan Tepeleri’nde yer alan Kuneytra vilayetine bağlı “Han Arnabe” beldesini hava saldırısıyla vurdu. İsrail ordusu, söz konusu noktalardaki topçu bataryalarını hedef aldı ve Suriye’nin güneyindeki silahların İsrail’e tehdit oluşturduğunu belirterek gereken önlemleri aldığını açıkladı.

Beşar Esad rejiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından İsrail, Suriye’ye yoğun hava saldırıları gerçekleştirmişti. Ayrıca, Golan Tepeleri’nde 1974’te varılan ateşkes anlaşmasını ihlal ederek bölgedeki kara işgalini genişleten İsrail, Savunma Bakanı Yisrael Katz’ın da belirttiği gibi işgale devam edeceğini savunmuştu.

Geçtiğimiz 19 Ocak’ta başlayan ateşkesi bozarak Gazze Şeridi’ne şiddetli saldırılar düzenleyen İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren 400’den fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kadın ve çocukların da bulunduğu bu saldırılar uluslararası toplumun tepkisine neden oldu.

KAYNAK: AA

Related Posts

Tamirat için usta çağırdı, hayatının şokunu yaşadı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sıhhi tesisat tamiratı için bir eve giden usta, aniden rahatsızlandı ve hayatını kaybetti.

Hafif ticari araç TIR’a arkadan çarptı: Bir ölü

Sakarya’nın Geyve ilçesi D-650 kara yolunda hafif ticari araç TIR’a arkadan çarptı. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.

İstanbul’da fuhuş operasyonunda 6 tutuklama

İstanbul’da escort siteleri aracılığıyla fuhuş yaptıran şebekeye yönelik eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. 5 ilçede düzenlenen operasyonda, fuhuşa sürüklenen 1’i yabancı uyruklu 4 kadın kurtarıldı, 8 şüpheli ise gözaltına alındı. Şüphelilerden 6’sı tutuklanırken, 2 yabancı uyruklu kadın ise sınır dışı edilecek.

Yaşlı çiftten acı haber

Denizli’nin Tavas ilçesinde yaşlı çift, evde kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Sabri Uçar hayatını kaybederken Zeliha Uçar ise hastaneye kaldırıldı.

25 kişi öldü: ABD basını, İran limanındaki patlamanın kaynağını yazdı

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 25 kişi hayatını kaybetti. ABD basını, patlamanın kaynağını yazdı.

Kanada’da bir araç, festivaldeki kalabalığın arasına daldı! “Çok sayıda ölü var”

Kanada’nın Vancouver şehrinde bir araç kalabalığın arasına daldı. Polis, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirdi.