İnme riskine karşı erken müdahale uyarısı: “İlk 4,5 ila 6 saatlik süre, tedavinin etkili olabilmesi için kritik önem taşıyor”

İstanbul’da İnme Okulu Etkinliği Hastalara Bilgi Verdi

İstanbul’da, inme sonrası bakım, rehabilitasyon, iyileşme süreci ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla “İnme Okulu” etkinliği düzenlendi. Beyin pıhtısı nedeniyle inme geçiren ve tedavi sürecini tamamlayan hastalar, inmenin erken fark edilmesinin önemine değindi. Uzmanlar, inme belirtilerinin hızlı müdahale gerektirdiğini belirtti ve tedaviye erken başlandığında hastaların hayatta kalma şansının arttığını vurguladı. İnme belirtileri ortaya çıkarsa, en yakın inme merkezine hızla ulaşılması gerektiği vurgulandı.

“Hasta ve Yakınlarının Tedaviye Katkısı Başarıyı Artırıyor”

İnme Okulu etkinliğinin koordinatörü olan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Hülya Şirzai, rehabilitasyonun hastalar ve yakınlarıyla birlikte çalışılması gereken bir süreç olduğunu vurguladı. Hasta ve yakınlarının tedavi sürecine aktif katılımının tedavi başarısını artırdığının altını çizdi.

“Hastanın En Yakın İnme Merkezine Ulaşması Hayati Önem Taşıyor”

Nöroloji Uzmanı Dr. Nermin Çalışır, inme vakalarının çoğunlukla beyin damarlarının tıkanmasıyla meydana geldiğini belirtti. İnme belirtileri ortaya çıkarsa vakit kaybedilmeden en yakın hastaneye başvurulması gerektiğini vurgulayarak erken müdahalenin önemini vurguladı.

“Her Yıl 500 Bin Yeni İnme Vakası Oluşuyor”

Nöroloji Uzmanı Çalışır, Türkiye’de her yıl ortalama 500 bin yeni inme vakasının eklediğini söyledi. Özellikle sigara kullanımının bırakılması, tansiyon ve diyabet kontrolü, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmenin inmeden korunmak için önemli olduğunu vurguladı.

“Erken Müdahale İyileşme Sürecini Hızlandırır”

Hasta yakınlarından Diş Hekimi Ayşe Şendir ise erken müdahalenin inmenin etkilerini azalttığını ve iyileşme sürecini hızlandırdığını belirterek, herkesin inme belirtilerini tanıması gerektiğini söyledi.

Related Posts

Duyan inanamıyor! Vücudundaki 5 böbrekle yaşıyor

Hastalığı nedeniyle iki kez organ nakli yapılan ve bu organlar da bir süre sonra işlevsiz hale gelen 30 yaşındaki Rabia Çınarkaya’ya üçüncü kez böbrek nakledildi.

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.

Aydın’da Kaybolan Kadın JAK Ekipleri Tarafından Bulundu

Aydın’da kaybolan kadını JAK ekipleri buldu AYDIN – Aydın’ın Efeler ilçesinde kaybolan kadını Jandarma Arama Kurtarma ekipleri buldu. Edinilen bilgiye göre, Dalama Mahallesi’nde yaşlı bir kadının kayıp ihbarının ardından ekipler harekete geçti …

Sezaryen bir doğum tercihi değil, bir nevi ameliyattır

SAMSUN Sağlık Müdürü Mustafa Uras, “Sezaryen bir doğum tercihi değildir, bir nevi ameliyattır. Anne ve bebek sağlığı açısından bir tehdit olduğu zaman doktor tarafından verilen bir karardı. Maalesef son yıllarda gerek anne adaylarımızın kararı olsun …

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü’nden Odyolog Arş. Gör. Busemnaz Avşar Aksu, 24 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü dolayısıyla modern yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelen gürültünün bireyler üzerindeki etkilerini ele aldı.

Bilim insanları en acı maddeyi buldu

Almanya’daki Leibniz Gıda Sistemleri Biyolojisi Enstitüsü’nden bilim insanları, ‘Amaropostia stiptica’ adlı raf mantarından üç kimyasal bileşik çıkardı. Bu maddelerin, insan dilindeki acı tat reseptörlerine olan etkisi incelendi. Üç bileşikten biri …