İnme riskine karşı erken müdahale uyarısı: “İlk 4,5 ila 6 saatlik süre, tedavinin etkili olabilmesi için kritik önem taşıyor”

İstanbul’da İnme Okulu Etkinliği Hastalara Bilgi Verdi

İstanbul’da, inme sonrası bakım, rehabilitasyon, iyileşme süreci ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla “İnme Okulu” etkinliği düzenlendi. Beyin pıhtısı nedeniyle inme geçiren ve tedavi sürecini tamamlayan hastalar, inmenin erken fark edilmesinin önemine değindi. Uzmanlar, inme belirtilerinin hızlı müdahale gerektirdiğini belirtti ve tedaviye erken başlandığında hastaların hayatta kalma şansının arttığını vurguladı. İnme belirtileri ortaya çıkarsa, en yakın inme merkezine hızla ulaşılması gerektiği vurgulandı.

“Hasta ve Yakınlarının Tedaviye Katkısı Başarıyı Artırıyor”

İnme Okulu etkinliğinin koordinatörü olan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Hülya Şirzai, rehabilitasyonun hastalar ve yakınlarıyla birlikte çalışılması gereken bir süreç olduğunu vurguladı. Hasta ve yakınlarının tedavi sürecine aktif katılımının tedavi başarısını artırdığının altını çizdi.

“Hastanın En Yakın İnme Merkezine Ulaşması Hayati Önem Taşıyor”

Nöroloji Uzmanı Dr. Nermin Çalışır, inme vakalarının çoğunlukla beyin damarlarının tıkanmasıyla meydana geldiğini belirtti. İnme belirtileri ortaya çıkarsa vakit kaybedilmeden en yakın hastaneye başvurulması gerektiğini vurgulayarak erken müdahalenin önemini vurguladı.

“Her Yıl 500 Bin Yeni İnme Vakası Oluşuyor”

Nöroloji Uzmanı Çalışır, Türkiye’de her yıl ortalama 500 bin yeni inme vakasının eklediğini söyledi. Özellikle sigara kullanımının bırakılması, tansiyon ve diyabet kontrolü, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmenin inmeden korunmak için önemli olduğunu vurguladı.

“Erken Müdahale İyileşme Sürecini Hızlandırır”

Hasta yakınlarından Diş Hekimi Ayşe Şendir ise erken müdahalenin inmenin etkilerini azalttığını ve iyileşme sürecini hızlandırdığını belirterek, herkesin inme belirtilerini tanıması gerektiğini söyledi.

Related Posts

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Bel ağrısı çekenlere ’40 dakika’ uyarısı

Saatlerce masa başında çalışıyor, belinizdeki sızıya “alışıyorum” diyorsanız dikkat! Prof. Dr. Mehmet Aydoğan’a göre 40 dakikadan uzun süre oturmak omurganıza düşündüğünüzden çok daha fazla zarar veriyor olabilir. İşte belinizi korumanın yolları…

Duyan inanamıyor! Vücudundaki 5 böbrekle yaşıyor

Hastalığı nedeniyle iki kez organ nakli yapılan ve bu organlar da bir süre sonra işlevsiz hale gelen 30 yaşındaki Rabia Çınarkaya’ya üçüncü kez böbrek nakledildi.

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.