İnme riskine karşı erken müdahale uyarısı: “İlk 4,5 ila 6 saatlik süre, tedavinin etkili olabilmesi için kritik önem taşıyor”

İstanbul’da İnme Okulu Etkinliği Hastalara Bilgi Verdi

İstanbul’da, inme sonrası bakım, rehabilitasyon, iyileşme süreci ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla “İnme Okulu” etkinliği düzenlendi. Beyin pıhtısı nedeniyle inme geçiren ve tedavi sürecini tamamlayan hastalar, inmenin erken fark edilmesinin önemine değindi. Uzmanlar, inme belirtilerinin hızlı müdahale gerektirdiğini belirtti ve tedaviye erken başlandığında hastaların hayatta kalma şansının arttığını vurguladı. İnme belirtileri ortaya çıkarsa, en yakın inme merkezine hızla ulaşılması gerektiği vurgulandı.

“Hasta ve Yakınlarının Tedaviye Katkısı Başarıyı Artırıyor”

İnme Okulu etkinliğinin koordinatörü olan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Hülya Şirzai, rehabilitasyonun hastalar ve yakınlarıyla birlikte çalışılması gereken bir süreç olduğunu vurguladı. Hasta ve yakınlarının tedavi sürecine aktif katılımının tedavi başarısını artırdığının altını çizdi.

“Hastanın En Yakın İnme Merkezine Ulaşması Hayati Önem Taşıyor”

Nöroloji Uzmanı Dr. Nermin Çalışır, inme vakalarının çoğunlukla beyin damarlarının tıkanmasıyla meydana geldiğini belirtti. İnme belirtileri ortaya çıkarsa vakit kaybedilmeden en yakın hastaneye başvurulması gerektiğini vurgulayarak erken müdahalenin önemini vurguladı.

“Her Yıl 500 Bin Yeni İnme Vakası Oluşuyor”

Nöroloji Uzmanı Çalışır, Türkiye’de her yıl ortalama 500 bin yeni inme vakasının eklediğini söyledi. Özellikle sigara kullanımının bırakılması, tansiyon ve diyabet kontrolü, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmenin inmeden korunmak için önemli olduğunu vurguladı.

“Erken Müdahale İyileşme Sürecini Hızlandırır”

Hasta yakınlarından Diş Hekimi Ayşe Şendir ise erken müdahalenin inmenin etkilerini azalttığını ve iyileşme sürecini hızlandırdığını belirterek, herkesin inme belirtilerini tanıması gerektiğini söyledi.

Related Posts

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İdrar kaçırma hakkında merak edilenler: Nedenleri, türleri, tedavisi

Kadınlarda idrar kaçırmanın yaş ve doğumla arttığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Murat Ekin, yüzde 90’ı aşan başarı oranına sahip modern cerrahi yöntemlerle bu sorunun kalıcı olarak aşılabildiğini söyledi. Prof. Dr. Ekin “Kadınlar çoğu zaman bu sorunu utanarak gizliyor ya da yaşlılığın doğal sonucu olarak görüp kabulleniyor. Oysa erken müdahale ile yaşam kalitesini ciddi şekilde artırmak mümkün” dedi.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.