Hormonal değişimler kadın beynini etkileyebiliyor!






Kadın Beynini Etkileyen Hormonal Değişimler


İstanbul Üsküdar Üniversitesi Uzmanından Kadın Beyni Hakkında Bilgiler

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, kadın beyni hakkındaki yaygın mitleri ele alarak, bilimsel gerçeklerle açıklamalarda bulundu.

Kadın ve erkek beyinleri arasında bazı farklar olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, farklılıkların genellikle bireysel olduğunu ve kadınların dil becerileri konusunda daha güçlü bağlantılara sahip olabileceğini söyledi.

Zeynep Betül Alp, kadınların genel hatlarıyla dil ve sosyal becerilerde daha başarılı olduğunu, erkeklerin ise mekânsal ve motor becerilerde üstünlük gösterebildiğini vurguladı. Ancak bu farkların her birey için geçerli olmadığını belirtti.

Hormonal Değişimlerin Kadın Beynine Etkisi

Kadın beyninin hormonlar tarafından doğrudan etkilendiğini belirten Zeynep Betül Alp, östrojen ve progesteron gibi hormonların bilişsel ve duygusal süreçleri değiştirebileceğini ifade etti.

Zeynep Betül Alp, hormonal dalgalanmaların kadınlarda dikkat, hafıza ve duygusal tepkilerde değişikliklere neden olabileceğini belirterek, adet döngüsü ve hamilelik gibi süreçlerde beyinde yapısal değişikliklerin yaşandığını açıkladı.

Ayrıca, çoklu görev yapma yeteneğinin kadınlarda erkeklere göre daha iyi olduğu konusunda kesin bir kanıt olmadığını belirten Zeynep Betül Alp, çoklu görevlerin genellikle dikkat dağınıklığına yol açabileceğini ancak kadınların sosyal rolleri ve deneyimleri nedeniyle bu duruma daha adaptasyon sağlayabildiğini söyledi.


Related Posts

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Bel ağrısı çekenlere ’40 dakika’ uyarısı

Saatlerce masa başında çalışıyor, belinizdeki sızıya “alışıyorum” diyorsanız dikkat! Prof. Dr. Mehmet Aydoğan’a göre 40 dakikadan uzun süre oturmak omurganıza düşündüğünüzden çok daha fazla zarar veriyor olabilir. İşte belinizi korumanın yolları…

Duyan inanamıyor! Vücudundaki 5 böbrekle yaşıyor

Hastalığı nedeniyle iki kez organ nakli yapılan ve bu organlar da bir süre sonra işlevsiz hale gelen 30 yaşındaki Rabia Çınarkaya’ya üçüncü kez böbrek nakledildi.

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.