Yemek sanayicilerinden tüketiciye’boykot’ çağrısı

Yemek Sanayicilerinden Tüketiciye Boykot Çağrısı

BURSA (İGFA) – Değerlendirmelerine göre döviz kurlarında, enerji ve akaryakıt fiyatlarında herhangi bir önemli değişiklik olmamasına rağmen, BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, kırmızı ve beyaz et, süt ve süt ürünlerinde görülen yüksek oranlı zamları kesinlikle kabul edilemez bulduğunu belirtti.

Başkan Dönmez, yılbaşında sadece işçilik maliyetlerinde %30’luk bir artış yaşandığını, diğer giderlerin büyük ölçüde aynı seyirde devam ettiğini vurgulayarak, gıda fiyatlarında %50’ye varan artışların ekonomik bir temele dayanmadığını dile getirdi. Devletin enflasyonu kontrol altına almak için önemli adımlar attığını ancak bazı fırsatçıların kendi çıkarları için zam yapmaya devam ettiğini belirtti.

Yemek Sanayicileri Tepkili

Başkan Dönmez, yemek sanayicilerinin hammadde alımlarında daha bilinçli davrandığını ve anlamsız fiyat artışlarına karşı çıkmaya başladıklarını ifade etti. Dönmez, “Bu durum sadece sanayicilerin değil, tüketicilerin de bilinçli tüketim alışkanlıkları ve boykotla karşı gelmesini gerektiriyor,” şeklinde konuştu.

Ahlak Enflasyonu ile Mücadele Şart

Başkan Dönmez, sektörde uzun süredir dile getirilen ‘Ahlak Enflasyonu’ sorununa dikkat çekerek, bazı üreticilerin fiyatlarını maliyet odaklı değil, piyasa koşullarıyla belirlediğini söyledi. Dönmez, “Fiyatlar maliyete göre belirlenmeli, piyasa kıyaslamasıyla değil. Enflasyonla mücadelede ahlaki bir sorumluluk gereklidir,” diye ekledi. Başkan Coşkun Dönmez, tüketicilere fahiş fiyatlı ürünleri boykot etme çağrısında bulunarak, “Enflasyonla baş etmenin yolu, hem üreticilerin hem de tüketicilerin birlikte mücadele etmesinden geçmektedir,” dedi.

Related Posts

İnşaat malzemesi sanayi üretimi şubatta azaldı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun şubat sonuçları açıklandı. Raporda, inşaat malzemesi sanayi üretiminin 2024 yılında yüzde 1,4 artış gösterdiği bilgisi paylaşılırken …

Çin’in döviz rezervleri nisanda 3 trilyon 281 milyar dolar oldu

Çin’in döviz rezervi varlıklarının, nisan ayında 3 trilyon 281 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

Piyasalarda gün ortası: Borsa ve dövizde son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,33 değer kazanarak 9.165,01 puana yükseldi.

Dolar Türk Lirası karşısında yatay seyrini koruyor

Dolar Türk Lirası karşısında yatay seyrini koruyor. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 38,6430 seviyesinden işlem görüyor.

SGK’dan yıpranma payı kararı: Erken emeklilik hakkı kaldırılan meslekler tek tek açıklandı

SGK, fiili hizmet süresi zammı kapsamında erken emeklilik hakkına sahip mesleklerde düzenlemeye gitti. Müdürden balık toptancısına kadar yüzlerce meslek için artık “yıpranma” ispatı zorunlu hale geldi. Yeni uygulama Nisan 2025’te yürürlüğe girecek. İşte mesleğe yıpranma payı hakkı kaldırılan meslekler…

Fındık ihracatının yüzde 35’i Trabzon’dan yapıldı

Türkiye’nin ocak-nisan dönemindeki fındık ihracatının değerde yüzde 35’i Trabzon’daki firmalar tarafından gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir