Yaşlı kadının şüpheli ölümü: Sabah hedef gösterildi akşam yangında can verdi

Yangın, saat 19.50 sıralarında Altındağ ilçesi Gültepe Mahallesi 745’inci sokakta bulunan, mahalleli arasında Necla Teyze olarak bilinen ve baktığı sokak hayvanlarıyla tanınan Ülker Güleryüz’ün yaşadığı gecekonduda çıktı.

Gecekondudan yükselen alevlerin gören çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla yangın söndürülürken, evde mahsur kalan Güleryüz, dışarı çıkartıldı.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Güleryüz’ün hayatını kaybettiği tespit edildi. Kadının cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

KUNDAKLAMA İHTİMALİ

İtfaiye ve polis ekiplerinin yaptığı ilk incelemelere göre yangının evde bulunan elektrikli sobadan kaynaklı çıktığı belirtilirken, kundaklama ihtimali de araştırılmak üzere geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Yangını haber alan hayvanseverler ise bölgeye gelirken, komşu Yasemin Ünal, Güleryüz ile en son saat 17.00 sıralarında eve girmeden konuştuğunu ve evde tüp ya da ocak kullanılmadığını ifade etti.

Bu yüzden evin kundaklanmış olabileceğini belirten Ünal, “Ben yangını gördüm, koştum kapısını kırdım. Bağırdım, ‘Necla Teyze çık’ diye, belki o sırada kalktı, düşmüş. Dumandan mı zehirlendi yanarak mı öldü bilmiyorum, büyük ihtimalle yanarak öldü. Suyla söndürmeye çalıştım ama söndüremedim.” dedi.

HAYVANSEVERLERDEN SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Yangın haberini aldıktan sonra olay yerine gelen Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan tepki gösterdi.

“Sabah Altındağ Belediyesi ekipleri teyzenin çipli köpeğini almışlar, akşam da sosyal medyada hayvan düşmanı hesaplar teyzeyi hedefe koymuşlar.” diye tepkisini dile getiren Özkan, “80 yaşında bir kadının hayvanlarını almak nedir? Bu hedef göstermelerin sonucunda teyzemiz burada yanarak can verdi. Teyzemizi hedef gösteren bütün hesaplar hakkında soruşturma açılmasını istiyoruz.” dedi.

Related Posts

Bursa’da Orman Yangını İddiası: Eski Asker Gözaltında

FETÖ’den ihraç edilen Ufuk Aytekin, benzin alırken yakalandı ve ormanda yangın çıkardığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Fenerbahçe’de Feyenoord maçına yetişecek iki transfer ortaya çıktı: Her şey imzaya kaldı!

Fenerbahçe’de Jose Mourinho’nun talebi doğrultusunda istenen isimlerle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Cumhur’un küçük ortağı 3 suç için idam cezası istedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, üç suç için idam cezasının geri getirilmesini teklif etti. Destici sosyal medyadan yaptığı çağrıda, “Var mısın, Türkiye” ifadelerini kullandı.

Denizlispor’un Ailelere Güvenlik Engeli: Tepki Yağdı

Denizlispor’un aileleri, çocuklarının antrenmanını izlemek için sahaya girmelerine izin verilmemesine tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşımını sorgulayan aileler, sorunların artmasına dikkat çekti.

Biri kilitledi, biri taciz etti… Dinlenme odasında ‘terapi’ dehşeti

Niğde Ömer Halisdemir Hastanesi’nde meydana gelen olayda, fizyoterapiyle ilgilendiğini öne süren güvenlik görevlisi M.Ö, hasta yakını A.B’ye masaj yaparken cinsel saldırıda bulunduğu öne sürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında M.Ö. gözaltına alındı.

CHP Genel Başkanı Özel’den semt pazarına ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da bir semt pazarını ziyaret etti.