Google Yapay Zeka Aracı, Mikrobiyologların Yıllardır Çözemediği Sorunu İki Günde Çözdü
Google’ın geliştirdiği “co-scientist” adlı yapay zeka aracı, mikrobiyologların 10 yıldır cevap aradığı bakteri sorununu sadece iki günde çözmeyi başardı. BBC tarafından yapılan habere göre, Londra Imperial College Tıp Fakültesi’nde görev yapan Profesör Jose Penades ve ekibi, antibiyotiklere dirençli “süper bakteriler” olarak bilinen bazı bakterilerin meydana geliş sürecini araştırıyordu.
Penades, araştırmanın özgün olduğunu ve herhangi bir açık kaynakta yayımlanmadığını belirtirken, Google’ın “co-scientist” adlı yapay zeka aracına araştırma konusunu yönlendirdiklerini ve aracın sadece iki günde bu soruna çözüm getirdiğini ifade etti.
Penades, Google’a yaptığı e-posta ile kişisel bilgisayarlarına erişip erişemeyeceklerini sorduğunu ancak şirketten olumsuz yanıt aldığını aktardı. Yapay zeka aracının sadece araştırmayı taklit etmekle kalmayıp aynı zamanda hiç düşünülmemiş bir fikir ortaya koyduğunu belirten Penades, bu yeni fikir üzerinde çalışmalara başladıklarını vurguladı.
Penades, insanların yapay zekaya başlangıçta “korkuyla yaklaştığını” belirtirken, “Ancak düşündüğünüzde son derece güçlü bir araç olduğunu fark ediyorsunuz. Bu yapay zeka biliminin kesinlikle değiştireceğine inanıyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu. (AA)
More Stories
Ocak ayı ikinci el araç piyasası verileri açıklandı: Fiyatlarda büyük düşüş!
Hemen hemen hepimiz kullanıyoruz! Deniz yaşamına etkisi çok fazla
Beta kuşağı geliyor: İş dünyası yeni bir döneme hazır mı?