Van Hakkari ve Muş’a yağan kar ulaşımı durdurdu

VAN, HAKKARİ, MUŞ VE BİTLİS’TE KAR YAĞIŞI ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

VAN’DA YAŞANAN DURUM

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle şehir genelinde ulaşımı engelleyen 162 mahalle ve 258 mezra bulunmaktadır.

Karla mücadele ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Van’ın Bahçesaray ilçesi yolu da ulaşıma kapanmış olup, açılması için çalışmalar başlatılmıştır.

HAKKARİ’DE MEYDANA GELEN OLAYLAR

Hakkari’de gece saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkileyerek ulaşımı aksattı.

İl Özel İdaresi verilerine göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 51 köy ve mezra yolunda ulaşım durmuş durumdadır.

Karla mücadele ekipleri, bu yolların açılması için çalışmalarına devam etmektedir.

Belediye ve karayolları ekipleri, mahsur kalan sürücülere yardım etmek için karda kar temizliği çalışmalarını gece boyunca sürdürdüler.

MUŞ’TA OLAYLAR

Muş merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentin merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı sonucunda 163 köy yolunun kapanmış olduğunu belirtti.

Yolların tekrar açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Yentür, sürücülere zincirsiz yola çıkmamaları uyarısında bulundu.

BİTLİS’TE SON DURUM

Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 165 yerleşim yerine ulaşım sağlanamamaktadır.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kardan dolayı kapanan 165 köy yolunun tekrar açılması için çalışmaların başladığını belirtti.

Kurtkan, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulunarak, kar yağışının ardından vatandaşların araçları ve iş yerlerinin önlerinde biriken karları temizlediğini açıkladı.

Kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, belediye ve karayolları ekipleri de cadde ve kaldırımlarda kar temizliği yaparak vatandaşlara destek oldu.

Related Posts

Adana’da huzur ve güven uygulaması: Denetimler sürecek

Adana’da polis ekiplerince, metro duraklarında huzur ve güven uygulaması gerçekleştirildi. Ekiplerin denetimlerini aralıksız sürdüreceği bildirildi.

Gençlerbirliği, Antalyaspor Maçına Hazırlanıyor

Hüseyin Eroğlu, transfer ihtiyacı ve Antalyaspor maçı hazırlıkları hakkında açıklamalar yaptı.

Konya’da Dünya Rekoru Kırıldı

William Bjergfelt, Konya’da 51.463 km ile 1 saatlik dünya rekorunu kırdı.

Alanya’da drift yapan sürücülere ceza

Antalya’nın Alanya ilçesinde UTV tipi araçlarla drift atarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren 3 sürücüye jandarma ekipleri tarafından 166 bin TL cezai işlem uygulandı.

Odatv defalarca gündeme taşıdı… Yumaklı orman yangını verilerini açıkladı: ‘Yüzde 96’sı insan kaynaklı’

Aşırı sıcaklar ve şiddetli rüzgarlar sık sık gündeme gelse de Odatv pek çok kez, yangınların insan kaynaklı olduğunu yazdı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da son açıklamasında, 2025’te 5 bin 121 yangın çıktığını ve yüzde 96’sının ‘doğrudan ya da dolaylı’ insan kaynaklı olduğunu duyurdu.

Yerli Kamikaze Bot Geliştirildi

Nevşehir’de bir firma, su altında keşif yapabilen yerli kamikaze botu geliştirdi.