22 Şubat 2025

Dizi Haber Sitesi

Eğitim, Sağlık, Ekonomi, Teknoloji Haber Sitesi

Üniversitelileri taşıyan otobüs devrildi: 37 kişi yaralandı

Erzurum'un Horasan ilçesinde yolcu otobüsünün devrildiği kazada çoğu üniversite öğrencisi, 37 kişi yaralandı. Hastanede tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Horasan’da Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 37 Yaralı Var

Erzurum’un Horasan ilçesinde Gültekin Yolcu’nun (62) kontrolünü kaybettiği 34 KKC 356 plakalı yolcu otobüsü, bariyere çarptıktan sonra yoldan çıkıp takla attı ve karlı arazide yan yattı. Kazada 37 kişi yaralandı ve ihbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Erzurum’daki Şehir ve Atatürk Üniversitesi hastanelerine kaldırıldı. Yaralıların durumlarının stabil olduğu belirtildi.

Batmanlı Zehra Ağrı, Kafkas Üniversitesi öğrencisi olduğunu ve Kars’a gittiğini belirterek, “Otobüs Batman’dan Ardahan’a gitmekteydi. Biz Erzurum’u geçip Kars’a doğru ilerlerken Horasan ilçesinde kaza yaptık. Toplamda 37 yolcu vardı araçta. Araç 4-5 kez takla attı. İki amca ve geri kalanı öğrenci grubuydu” ifadelerini kullandı.

Kaza sırasında uyuduğunu belirten Gülizar Kara ise yaşadıklarını şu şekilde aktardı: “Arabadan fırladım. Olay çok korkutucuydu, ancak şükür ki hepimiz sağlıklıyız. Şokun etkisini atlatıp yardım çağırdık” açıklamasında bulundu.