Tapu sahipleri bu belgeyi getirmek zorunda. 15 gün verildi

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları 15 Mart’a Kadar Devam Edecek

Türkiye’nin tarım ve ormancılık alanında önemli adımlar attığı dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını almaya devam ediyor. 31 Aralık 2024 tarihinde sona eren başvuruların ardından, yeni yılda da çiftçilere kapılarını açmaya devam ediyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Mart ile 15 Mart 2025 tarihleri arasında başvuru ve belge teslimi yapılmayan çiftçilerin talepleri değerlendirmeye alınmayacak. Bu nedenle çiftçilerin belirlenen süre içerisinde gerekli evrakları tamamlamaları büyük önem arz ediyor.

ÇKS Kayıtları İçin Taahhütname Şartı

Gelecek üretim yılı için başvuruda bulunacak çiftçilerin dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise, başvuru yapılan arazide kendilerine ait hissenin olmaması durumunda hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi ya da taahhütname gerekliliğidir. Ayrıca, verasetten iştirak olup hisse oranları belli olmayan araziler için de tüm hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi ya da taahhütname talep edilecektir.

Bu süreçte taahhütnameye konu olan arazilerin ÇKS kayıtları mart ayının ilk haftalarında il ve ilçe müdürlükleri ile muhtarlıklarda askıya çıkarılacak. Hissedarlar ve mirasçılar dışındaki itirazlar ise dikkate alınmayacaktır.

Mirasçılar için Önemli Duyuru

Özellikle mülkiyet ve mirasçılık sorunları nedeniyle desteklerden yararlanamayan üreticilere müjde! Yönetmelik gereği, taahhütnameyle başvurulan araziler, uydu görüntüleri veya tespit komisyonları aracılığıyla kontrol edilecektir.

Tapu sorunları yaşayan ancak tarımsal faaliyetlerine devam eden üreticiler de taahhütname belgesi ile kayıt yaptırabilecekler. Bu sayede tarımsal desteklerden ve hibe olanaklarından faydalanabilir hale gelecekler.

Özetle, tarım ve ormancılık sektöründe önemli bir yere sahip olan çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvuru yaparken gerekli belgeleri tamamlamaları ve belirlenen süre içerisinde işlemlerini sonuçlandırmaları, devlet desteklerinden faydalanmaları için oldukça önemlidir.

Related Posts

Saray’dan Bülent Arınç’a çok sert sözler: ‘Sesini kesse iyi olur’

Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Ogan, Bülent Arınç’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuksuz yargılanmasına yönelik sarf ettiği sözlere sert tepki gösterdi.

Dev şirket 11 bin kişiyi işten atacak. Mesai bitiyor prim kalkıyor

Almanya’nın en büyük çelik üreticisi Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE), ekonomik kriz, yüksek enerji fiyatları ve Asya’dan gelen ucuz ithalat baskısı altında köklü bir yeniden yapılandırma sürecine giriyor. Üç gün süren yoğun müzakereler sonrası …

Sevgilisinin ‘tırnak randevusu’ için 100 milyon dolarlık savaş uçağını kaldırdı

Rusya gündemini karıştıran iddia The US Sun’dan geldi. Habere göre Rusya Savunma Bakanı Andrei Belusov’un sevgilisi olduğu iddia edilen 23 yaşındaki Maria Shalaeva, bakanlığa ait Ilyuşin-76 tipi ağır nakliye uçağıyla Rus ordusunun ana …

Haydarpaşa Garı tamamen boşaltıldı

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Haydarpaşa Dayanışması, tarihi Haydarpaşa Garı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına devri sonrası başlatılan tahliyelere karşı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Haydarpaşa Garı’nın geçtiğimiz hafta tamamen boşaltıldığı belirtildi.

CHP lideri Özel: Şehit ailelerini, gazileri incitmeden yürütülecek bu sürece Meclis’te en olumlu katkıyı vereceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Terörsüz Türkiye’ süreci gündemine ilişkin TBMM’de ‘şehit ailelerini, gazileri incitmeden yürütülecek sürece Meclis’te en olumlu katkıyı vereceklerini söyledi.

İYİ Parti’den MSB’ye ’12 şehit’ soruları: ‘İstihbaratı teröristten mi aldınız?’

İYİ Partili Turhan Çömez, 6 Temmuz Pazar günü Irak’ın Pençe-Kilit harekât bölgesinde 12 askerin şehit olduğu olaya ilişkin soru işaretlerini TBMM gündemine getirdi. Çömez, “Mağaradaki aramanın PKK itirafçısı bir kadın teröristin vermiş olduğu bilgiler üzerine yapıldığı iddiaları doğru mu” diye sordu.