Şiddetli yağış bir haftada 73 can aldı

Pakistan’da Şiddetli Yağışlar En Az 63 Kişinin Hayatını Kaybetmesine Neden Oldu

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu (NDMA), son bir hafta içerisinde ülke genelinde etkili olan şiddetli yağışlar sonucunda en az 63 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100’den fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Pakistanlı yetkililer, muson yağışlarının ülkenin çeşitli bölgelerinde devam etmesinin beklendiğine dikkat çekerek vatandaşları uyarıyor. NDMA’nın son raporuna göre, son 24 saat içerisinde en az altı kişi hayatını kaybederken, 14 kişi de yaralandı. Şiddetli yağışlar birçok bölgede altyapıya zarar verirken özellikle alçak kesimlerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Yetkililer, yağışların yer yer devam edeceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Hindistan’da Ölü Sayısı 10’a Yükseldi

Diğer yandan Hindistan’ın kuzeyindeki Himaçal Pradesh eyaletinde yaşanan yıldırım ve ani sellerin neden olduğu olaylarda ölenlerin sayısı 10’a yükselirken 34 kişinin de kaybolduğu belirtildi. Hindistan’ın Acil Durum Operasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada son 32 saat içerisinde farklı bölgelerden 350’den fazla kişinin kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.

Pakistan ve Hindistan’da muson mevsimi genellikle haziran ile eylül ayları arasında etkili olmaktadır.

Related Posts

İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın cezası için yeni başvuru

Diyarbakır Barosu, 8 yaşında öldürülen Narin Güran’ın davasında cesedi dere yatağına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar’a verilen cezanın az olduğu gerekçesiyle temyiz başvurusunda bulundu.

Erdoğan imzaladı, bu fakülte ve yüksekokullar kapatıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı üniversitelerde yeni fakülte ve enstitülerin kurulmasına, bazılarının ise kapatılmasına karar verildi.

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

Küçükçekmece’deki Klasik Otomobil Festivali düzenlendi

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Klasik Otomobil Festivali, araç tutkunlarını bir araya getirdi. Fatih Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleşen festivalde birbirinden özel klasik araçlar sergilenirken, vatandaşlar nostaljik bir yolculuğa çıktı.

FETÖ’yü öven kayyum Atatürk’ten rahatsız oldu

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde, CHP’li Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, 11 Haziran’da AKP’li Eray Karadeniz belediye başkanvekili seçildi.

Özgür Özel’in Almanca konuşması ayakta alkışlandı: Asla vazgeçmeyeceğiz; ya hep beraber, ya hiçbirimiz!

Özgür Özel’in Almanca konuşması ayakta alkışlandı: Asla vazgeçmeyeceğiz; ya hep beraber, ya hiçbirimiz!