Sağlıklı ve başarılı bir okul dönemi için bağışıklık güçlendirecek 10 öneri!

Sağlıklı ve Başarılı Bir Okul Dönemi İçin Bağışıklığı Güçlendirecek 10 Öneri

1- Ev Yemeği Tüketin

Dr. Serap Sapmaz Deniz, “Fast food ürünlerinde bulunan şeker, tuz ve katkı maddelerinin bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açabileceğini” belirtiyor. Bu nedenle evde yapılan tencere yemekleri tercih edilmelidir.

2- Diş Sağlığına Önem Verin

Diş çürükleri ve ağız enfeksiyonları bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazandırarak ve diş hekimi kontrollerini aksatmadan diş sağlığına önem verin.

3- Spora Teşvik Edin

Fiziksel aktivite bağışıklık sistemi için önemlidir. Düzenli egzersiz vücudu enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale getirir. Çocuklar için yüzme, basketbol, futbol gibi sporların yanı sıra açık havada yürüyüş yapmak da faydalıdır.

4- Probiyotik İçeriği Yüksek Besinler Tüketin

Mevsim sebzeleri, meyveler ve probiyotik içeriği yüksek gıdalar bağışıklık sistemi için önemlidir. Tarhana, kefir, yoğurt, sarımsak ve soğan gibi besinleri düzenli olarak tüketmeye özen gösterin.

5- Ellerinizi Sık Sık Yıkayın

El hijyeni enfeksiyonların önlenmesi için kritik öneme sahiptir. Ellerinizi sık sık yıkayarak enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz.

6- Bağışıklığınızı Doğal Yollarla Destekleyin

Doğal karışımlarla bağışıklık sisteminizi destekleyebilirsiniz. Ihlamur çayı, tarçın, limon, zencefil gibi doğal besinler bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.

7- Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları Kazandırın

Mevsim sebzeleri, meyveler, probiyotik içeriği yüksek gıdalarla beslenme alışkanlıkları kazandırarak bağışıklık sisteminizi destekleyebilirsiniz.

8- Gereksiz Vitamin Takviyelerinden Kaçının

Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan vitamin ve mineral takviyelerinin kontrollü bir şekilde kullanılması önemlidir. Yüksek dozlarda vitamin alımı ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

9- Omega-3 İçeriği Yüksek Besinler Tercih Edin

Omega-3 içeriği yüksek besinler bağışıklık sistemi için önemlidir. Balık, ceviz, yumurta, et, ıspanak gibi besinleri düzenli olarak tüketmeye özen gösterin.

10- Uykuya Önem Verin

Uyku, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemlidir. Yeterli ve kaliteli uyku uyumanın enfeksiyon riskini azalttığını unutmayın.

Related Posts

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İdrar kaçırma hakkında merak edilenler: Nedenleri, türleri, tedavisi

Kadınlarda idrar kaçırmanın yaş ve doğumla arttığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Murat Ekin, yüzde 90’ı aşan başarı oranına sahip modern cerrahi yöntemlerle bu sorunun kalıcı olarak aşılabildiğini söyledi. Prof. Dr. Ekin “Kadınlar çoğu zaman bu sorunu utanarak gizliyor ya da yaşlılığın doğal sonucu olarak görüp kabulleniyor. Oysa erken müdahale ile yaşam kalitesini ciddi şekilde artırmak mümkün” dedi.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.