Porsche direksiyonu savunma sektörüne kırdı!

Porsche, otomotiv sektöründe yaşanan mevcut zorluklardan dolayı tam yıl kâr beklentisini düşürmesinin ardından savunma sektörüne yatırım yapmayı hedeflediğini açıkladı.

Şirket, portföyünü çeşitlendirme ve yeni büyüme alanları keşfetme stratejisinin bir parçası olarak bu hamleyi attı.

Otomotiv yatırımları Porsche’un portföyünün çekirdeğini oluşturmaya devam sürdürse de şirket, Avrupa’daki savunma harcamalarındaki artıştan faydalanmayı amaçlıyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Hans Dieter Poetsch, “Çeşitlendirilmiş bir yatırım platformu olma yolunda, savunma yeteneği, güvenlik ve Avrupa’nın dayanıklılığı alanlarını yakından izliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Poetsch, portföy yatırımları bakımından, mobilite ve endüstriyel teknolojiye odaklanmayı devam ettirirken, savunma ve savunmayla ilgili sektörlerdeki katılımlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Şirket, başlangıçta savunma sektöründeki gelecek vaat eden teknoloji şirketlerine ilişkin bir yatırım platformu oluşturacak ve diğer yatırımcılar ve ortaklarla iş birliği yapacak. Gelecekteki savunma yatırımları, uydu gözetimi, keşif ve sensör sistemleri, siber güvenlik veya lojistik ve tedarik sistemleri gibi teknoloji odaklı alanlara odaklanacak.

Şirket aynı zamanda, Alman ve Avrupalı aile şirketleri için savunma sektörüne yatırım fırsatları sunan bir ağ oluşturma etkinliği düzenlemeyi amaçlıyor.

KAR BEKLENTİLERİNİ DÜŞÜRMÜŞTÜ

Porsche ve Piech aileleri tarafından kontrol edilen holding şirketi, ana yatırımları olan Volkswagen ve Porsche’den gelen katkıların daha düşük olmasını tahmin ediyor.

Her iki otomobil üreticisi de ABD gümrük tarifeleri, elektrikli araç pazarındaki durgunluk, daha sıkı karbon emisyonu düzenlemeleri ve Çin’deki yoğun rekabetin sebep olduğu fiyat savaşları gibi sektördeki zorluklar sebebiyle yıl sonu finansal beklentilerini düşürme kararı almıştı.

Bu gelişmelerle beraber Porsche düzeltilmiş grup vergi sonrası kârını 2,4-4,4 milyar Euro aralığından 1,6-3,6 milyar Euro aralığına indirdi.

Şirket, yılın ilk yarısında düzeltilmiş grup vergi sonrası kârının bir önceki yılki 2,11 milyar Euro’dan 1,11 milyar Euro’ya gerilediğini söylemişti. 

Related Posts

Memur Zammı Pazarlığı: Hükümet Teklifi Beklentilerin Altında

Hükümetin memur ve emekli zammı teklifi sendikaların taleplerinin çok altında kaldı. Pazarlık sürüyor.

Yasak sona erdi! Bu sezon bereket saçacak

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğde 12 metrenin altındaki balıkçı teknelerinin av yasağının 15 Ağustos’ta son bulacağı, 12 metrenin üzerindeki teknelerin ise 1 Eylül itibari ile denize açılabileceği duyurulmuştu. Tebliğ doğrultusunda Sinop’un Gerze …

Ethereum rekora koşacak

İngiltere merkezli dev banka Standard Chartered, Ethereum tahminlerini çarpıcı şekilde yükseltti. Banka, yıl sonu hedefini 4 bin dolardan 7 bin 500 dolara, 2028 yılı hedefini ise 25 bin dolara çıkardı.

Dolar güne yatay başladı! İşte dolarda son rakam (14 Ağustos 2025)

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü bir önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 40,7750’den tamamlamıştı. Dolar/TL, bugün saat 09.40 itibarıyla yatay seyirle 40,7710’dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 yükselişle 47 …

Asgari ve emekli maaş zammını nokta atışı bilmişti: SGK uzmanı memur zammı beklentisini açıkladı

Hemen hemen 6 milyon memur ve memur emeklisinin maaş zamlarını belirleyecek toplu sözleşme sürecinde pazarlıklar başladı. Sendikalar yüksek oranlı artış isterken, hükümet düşük tekliflerle masada. SGK uzmanı Özgür Erdursun, geçmişteki isabetli tahminleriyle dikkat çekmişti şimdi de memur zammı için öngörülerini paylaştı.

Dubai’yi de solladık… Konutta ibre tersine döndü

Ekonomik gelişmelerle birlikte Türkiye’de ev almak artık hayal oldu. İstanbul’da deniz görmeyen yeni dairelerle aynı fiyata Dubai’de ultra lüks konut alınabilmesi, yatırımcıyı yurt dışına yöneltti.