Para karşılığı uyuşturucu reçetesi yazıyordu: Mahkemedeki savunması ağızları açık bıraktı

Konya’da Uyuşturucu İddiasıyla Tutuklanan Psikiyatrist Ferit Karaduman ve 73 Sanık Yargılanıyor

Konya’da özel kliniğinde uyuşturucu özelliği taşıyan ilaç için reçete yazdığı iddia edilen psikiyatri uzmanı Ferit Karaduman ve beraberindeki 73 sanık hakkındaki yargılama süreci başladı. Karaduman savunmasında, “Ben insanları iyileştirmeye çalışıyordum. Amacım insanları uyuşturucudan kurtarmaktı, ticaret yapmıyordum.” dedi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen yılın başlarında Ferit Karaduman’ın İhsaniye Mahallesi’ndeki kliniğinde uyuşturucu bağımlılarına reçete ettiği bilgisine ulaştı. Şüphelilerin reçetelerle temin ettikleri hapları ticaretini yaptıkları tespit edildi. Polis, teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düzenleyerek büyük miktarda uyuşturucu ele geçirdi.

74 SANIKLI DAVA BAŞLADI

‘Uyuşturucu ticareti’ suçundan yakalanan 21’i tutuklu 74 sanığın yargılanmasına Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada sanık avukatları da hazır bulundu.

‘AMACIM İNSANLARI İYİLEŞTİRMEK’

Ferit Karaduman, savunmasında insanları iyileştirmek için çaba gösterdiğini belirterek, “Ben bu insanları iyileştirmeye çalışıyordum. Reçete yazdığım insanlar, güvendiğim kişilerdi. Amacım ticaret değil, insanları kurtarmaktı. Bazen insanlarla tedavi amaçlı Whatsapp üzerinden iletişim kurardım.” şeklinde konuştu. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek, uyuşturucu satmadıklarını ve sadece kullandıklarını iddia ettiler. Duruşma, sanık avukatlarının savunmaları için yarına ertelendi.

Related Posts

Erdoğan imzaladı, bu fakülte ve yüksekokullar kapatıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı üniversitelerde yeni fakülte ve enstitülerin kurulmasına, bazılarının ise kapatılmasına karar verildi.

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

Küçükçekmece’deki Klasik Otomobil Festivali düzenlendi

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Klasik Otomobil Festivali, araç tutkunlarını bir araya getirdi. Fatih Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleşen festivalde birbirinden özel klasik araçlar sergilenirken, vatandaşlar nostaljik bir yolculuğa çıktı.

FETÖ’yü öven kayyum Atatürk’ten rahatsız oldu

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde, CHP’li Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, 11 Haziran’da AKP’li Eray Karadeniz belediye başkanvekili seçildi.

Özgür Özel’in Almanca konuşması ayakta alkışlandı: Asla vazgeçmeyeceğiz; ya hep beraber, ya hiçbirimiz!

Özgür Özel’in Almanca konuşması ayakta alkışlandı: Asla vazgeçmeyeceğiz; ya hep beraber, ya hiçbirimiz!

Ertuğrul Özkök hayatındaki en büyük utancı anlatırken gözyaşlarını tutamadı!

Eski Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci Ertuğrul Özkök İpek Özbey ile Apolitik’e konuk oldu.