Miraç Kandili Mesajı: Birlik ve Kardeşlik Vurgusu

Denizli İl Müftüsü: Miraç Kandili’nin Önemi ve Mesajı

Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuk, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Basiretsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana asla taraf olmayalım. Kudüs’ü ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere, ıslah adı altında yeryüzünü ifsat edenlere fırsat vermemesi için bu gecede Cenab-ı Hakka yalvaralım” ifadelerine yer verdi.

Mesajında İslam dininde Hicri takvimi esas alan beş önemli geceye vurgu yapan Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuk, Recep ayının 27. gecesinin Miraç Kandili olarak kutlandığını ve bu yıl 26 Ocak Pazar gününe denk geldiğini belirtti. Miraç kelimesinin “merdiven”, “yükselecek yer”, “en yüksek makam” anlamlarına geldiğini aktaran Müftü Pamuk, bu kandil gecesinde Müslümanları ümmet olma bilinciyle bir araya gelmeye çağırdı.

Aynı zamanda Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne, Gazze’ye, Doğu Türkistan’a ve dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan Müslüman kardeşlerimize destek olmak gerektiğini vurgulayan Müftü Pamuk, tüm İslam aleminin Miraç Gecesini tebrik ederek, barış, huzur ve birlik içinde yaşanacak bir dünyanın duasını yaptı. – DENİZLİ

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani’yi kabul edecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’yi kabul edeceğini duyurdu. Altun, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Türkiye-Irak ilişkileriyle birlikte güncel bölgesel ve küresel gelişmelerin de ele alınacağı ziyaret kapsamında, ‘Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’ da icra edilecek” ifadelerin kullandı.

Yunanistan, İsrail Savunma şirketinden insansız denizaltılar alacak

İsrail merkezli IAI, mürettebatsız BlueWhale denizaltılarını Yunanistan’a satmak için anlaşma imzaladı. İstihbarat toplama ve mayın tespiti gibi yeteneklere sahip sistemin üretiminde Yunan HAI şirketi de yer alacak.

Suriye lideri Şara bugün Macron’u ziyaret edecek

Suriye Başkanı Ahmet eş Şara bugün Fransa Başkanı Macron’u Paris’te ziyaret edecek. Bu, Suriye’nin önceki başkanı Beşar Esad hükümetinin devrilmesinin ardından Şara’nın Avrupa’ya yapacağı ilk ziyaret olacak. AFP’nin aktardığına göre görüşmede yeni …

Almanya’nın yeni lideri Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Almanya Şansölyesi Friedrich Merz, göreve atanmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini Fransa’ya gerçekleştirdi. Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Merz’in, gün içerisinde Polonya’ya giderek Başbakan Donald Tusk’ı da ziyaret edeceği bildirildi.

Yangın bir aileyi yok etti! Anne baba öldü zihinsel engelli çocuk ağır yaralandı

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde bir apartman dairesinde çıkan yangında Hande ve Ali Savaştan çifti hayatını kaybetti, zihinsel engelli oğulları Cengizhan Savaştan ağır yaralandı.

Yazar Süha Oğuzertem yangında can verdi

İstanbul’da 10 katlı bir binanın 1’inci katında çıkan yangında yazar Süha Oğuzertem hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir