Merkez bankaları yoğun bir mayıs ayına hazırlanıyor

Küresel Ekonomideki Belirsizlikler Merkez Bankalarını Zorluyor

Küresel ekonomik belirsizliklerin yanı sıra Avrupa Birliği (AB) ekonomisi gibi bazı bölgelerde resesyon endişeleri ve imalat aktivitesindeki düşüş, merkez bankalarının para politikası kararlarını alırken zorlanmalarına neden oluyor. Mayıs ayı, önemli merkez bankalarının kararlarını beklemekle geçecek.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Sıkılaşma Döngüsünde

Japonya’da BoJ, ücret artışları ve güçlenen enflasyon riskleriyle karşı karşıya. Mart ayındaki toplantısında politika faizini sabit tutan BoJ, Haziran ayında faiz artışına gitmeyi planlıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Enflasyon ve Resesyon Riskleriyle Mücadele Ediyor

ABD’de Fed’in para politikası kararları merakla bekleniyor. Gümrük vergileri ve ticaret belirsizliği ekonomik görünümü kötü etkiliyor. Fed’in politika faizini Mayıs ayında sabit tutması, Haziran ayında ise faiz indirimi yapması bekleniyor.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Faiz İndirimi Yapabilir

İngiltere’de BoE’nin faiz indirimi yapması bekleniyor. BoE’nin Mayıs ayındaki toplantısında politika faizini düşürerek ekonomiyi desteklemesi bekleniyor.

Asya’da RBA, Yeni Zelanda ve Güney Kore Merkez Bankalarının Kararları Önemli

Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore merkez bankaları faiz kararları ile yatırımcıların yakından takip ettiği bankalar arasında yer alıyor. RBA’nın politika faizini düşürmesi, Yeni Zelanda’nın ise faiz indirimi yapması bekleniyor.

Mayıs ayında diğer merkez bankaları da kararlarını alacak ve küresel ekonomiye yön verecek kararlar alacak.

Related Posts

Çiftçinin mirasçıları bankadan parayı alabilmek için ceza ödemek zorunda kalıyor: Mağdur eden destek!

Zaten çok düşük kalan, üstelik de bir yıl sonra ödenen tarım desteklerinin çiftçi, üreticiyi mağdur ettiği gibi mirasçılarını daha da mağdur ettiği ortaya çıktı.

Coca-Cola’nın kârı tahminleri aştı

Coca-Cola, bugün açıkladığı ilk çeyrek finansal sonuçlarında Wall Street’in kar ve gelir beklentilerini aştı. Coca-Cola, 2025’in ilk çeyreğinde hissedarlara atfedilen net karını 3,33 milyar dolar olarak açıkladı.

Ekonomistler Şimşek’in konuşmalarını değerlendirdi: “Norveç düzeyinde olduğumuzu anladım”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in canlı yayında ekonomiye dair yaptığı açıklamalar ekonomistler tarafından nasıl karşılandı?

Avrupa borsalarında pozitif seyir – 29 Nisan 2025

Küresel piyasalarda ticaret politikalarına ilişkin belirsizlikler devam ederken, Avrupa borsaları İngiltere hariç pozitif seyrediyor.

Deprem planınız hâlâ yok mu?

Geçen haftaki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından annem beni aradı. Kaygılıydı, dikkat etmemi ve önlem almamı istiyordu. “Ben Naci Görür’e inanıyorum; dikkatli ol,” dedi. Hafta sonu yürüyüş yaptığım yakın bir arkadaşım ise “Bence Şener Üşümezsoy haklı. Stres azaldı” diyordu. Bir de Celal Şengörcüler ve Ahmet Ercancılar var. Abartılı gelebilir ama Türkiye yine bölündü. Bir yanda Naci Görürcüler, diğer yanda Şener Üşümezsoycular ve diğer tarafta Celal Şengörcüler ve Ahmet Ercancılar. Aslında listeye başka isimler de eklenebilir.

TCMB Başkanı Karahan’ın Meclis’e sunum yapacağı tarih belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 6 Mayıs’ta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapacak. Karahan’ın, küresel ekonomik gelişmeler, enflasyon ve para politikası üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir