Kamuda yarı zamanlı çalışmadan kimler yararlanamayacak

Memurlara Yarı Zamanlı Çalışma İmkanı Getiren Yönetmelik Yürürlüğe Girdi

Memurlara yarı zamanlı çalışma fırsatı sunan yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı ve artık yürürlükte. 9 yıl önce çıkarılan yasayla uyumlu olarak gelen bu düzenleme sayesinde, çocuğu olan memurlar haftada en az 3 gün olmak üzere yarı zamanlı olarak çalışabilecekler. Ancak hangi pozisyonların bu kapsamı kapsamayacağı, ilgili bakanlıklar tarafından belirlendikten sonra Cumhurbaşkanlığı’na sunulacak.

Her İki Eş de Bu Haktan Yararlanabilecek

Yarı zamanlı çalışacak memurlar haftada en az 3 gün çalışacak ve günlük çalışma süresi en az 3 saat, en fazla 8 saat olacak. Çalışma gün ve saatleri, hizmet ihtiyacı veya memurun isteği doğrultusunda yılda iki kez (Ocak ve Temmuz aylarında) yetkili amir tarafından değiştirilebilecek. Eğer her iki eş de memur ise, her ikisi de bu haktan yararlanabilir. Eğer doğum veya evlat edinme işlemi memuriyetten önce gerçekleşmişse, memur göreve başladıktan sonra bu haktan faydalanabilir.

Yarı Ücret, Süt İzni Verilmeyecek

Yarı zamanlı çalışmayı seçen memurlara mali haklar ve sosyal yardımlar yarı oranda ödenecek ve hizmet süreleri yarı oranda hesaplanacak. Bu süreçte kadın memurlara ek olarak süt izni verilmeyecek.

Kurum Amirinin Kararı Belirleyecek

Başvuruda bulunurken tercih edilen gün ve saatler açıkça belirtilmelidir. Talep üzerine 1 ay içinde yanıt verilecek ve değerlendirme yetkili amir tarafından yapılacaktır.

Kimler Kapsam Dışında

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, yarı zamanlı çalışma uygulaması, şube müdürleri ve daha üst konumdaki görevliler ile yurtdışında görev yapan memurları kapsam dışında tutacak. Diğer personel kategorileri için ise her kurum içinde ayrı bir değerlendirme yapılacaktır. Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşlarda alınacak kararlar, üst düzey yöneticinin önerisiyle alınırken; bakanlıklarda ilgili bakan, üniversitelerde YÖK Başkanı, il özel idarelerinde İçişleri Bakanı ve diğer yerel yönetimlerde ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı tarafından teklif sunulacaktır. Kapsam dışında kalanlarla ilgili nihai karar, Cumhurbaşkanlığı onayıyla verilecektir. Kapsam dışı bırakma kararlarında kamu hizmetinin aksamaması, hizmet gereklilikleri ve kamu yararı dikkate alınarak; kurumun yapısı, hizmet sınıfı ve görev unvanı gibi kriterler esas alınacaktır.

Related Posts

Ordu’da Mayın İmha Edildi

Perşembe’de bulunan mayın, SAS ekibi tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi.

İsrail Gazze’deki yardım alanları vurdu: 32 kişi öldü

Gazze’de yardım merkezleri yakınında toplanan sivillere yönelik İsrail saldırılarında en az 32 kişi öldü, 100’den fazla kişi yaralandı. BM’ye göre bu hafta yardım almak isterken öldürülenlerin sayısı 875’e ulaştı. Gıda krizinin derinleştiği bölgede ölümler her gün artıyor.

Kayseri’de şüpheli ölüm: Otel odasında ölü bulundu

Kayseri’de bir kişi kaldığı otel odasında ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Enez’de Anız Yangını Kontrol Altına Alındı

Enez’de buğday tarlasında çıkan anız yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

5 katlı apartmanda yangın

Konya’da apartman dairesinde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Yangın sırasında dumandan etkilenen 3 kişi tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Ayvacık’ta 27 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Çanakkale Ayvacık açıklarında arızalanan bottan 27 göçmen, sahil güvenlik tarafından kurtarıldı.