İzmir’den Malatya’ya destek: Kadın ve Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı

İZMİR (İGFA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yanı sıra İlçe Belediye Başkanlarının ve parti yöneticilerinin yer aldığı program kapsamında depremden en çok etkilenen bölgelerden Doğanşehir oldu. Burada Buca Belediyesi ile Doğanşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle hayata geçirilecek Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi’nin ilk temel kazısı törenle yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcı Yalçın Karatepe konuşmasında şu sözlere yer verdi.

Karatepe; “6 Şubat depremin 2.yıldönümünde depremin izlerini hala yaşayan bir yerdeyiz. Çok zor koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor hemşehrilerimiz ama onlar hayatı kolaylaştırmak için Buca Belediyemizin katkıları ile temel atma törenine iştirak ediyoruz bugün, kadınların ve gençlerin hayatın içinde daha aktif olarak yer almalarına imkan verecek bu yapının yapılmasında emeği geçen katkısı olan bu sürece dahil olan herkese teşekkür ediyorum.İyiki varsınız iyiki destek oluyorsunuz. Sizlerin desteği ile bu yaraları saracağız Doğanşehir’i hak ettiği yere taşıyacağız.” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba törende yaptığı konuşmada, İzmir’li Belediye Başkanlarına desteklerinden ötürü teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, “Bu ortamda bulunmak bizler için bir onur ama aynı zamanda iki yıl önce yaşadığımız o kötü olayın tekrar hatırlanması sebebiyle de büyük bir üzüntü aslında. Acılarınızı paylaşmak için buradayız. Biz İzmir’de Türkiye’nin bütün illerinden yurttaşlarımızla birlikte yaşıyoruz. İzmir her şehirden vatandaşımızın yaşadığı bir yer. İzmir aslında Türkiye. Allah başka acılar yaşatmasın” dedi.

“ACILARI PAYLAŞMAYA GELDİK”

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ise Doğanşehir Belediyesi ile olan kardeş şehir ilişkisini hatırlatarak, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın önderliğinde ilçe belediye başkanlarımızla buradayız. Acıları paylaşmaya geldik. Kardeşlik böyle günlerde belli olur. Biz de bugün kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştirmek adına kadın ve gençlik aktivite merkezinin temelini atmaya geldik. Hayırlı olsun” diye konuştu.

DOĞANŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NDAN TEŞEKKÜR

İzmir’li belediyelere ve Milletvekili Ağbaba’ya destekleri için teşekkürlerini sunan Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram da, “Bu soğuk günde içimizi ısıttınız. 6 Şubat’ı Doğanşehir iliğine kadar yaşadı. Adeta kıyametin provasıydı. Böyle bir proje için verilen destek adına teşekkür ediyorum.” dedi.

ı.

Related Posts

Denize giriş yasak olan plajda denize giren genç kayboldu

Kandıra ilçesinde denize girmenin yasak olduğu bölgede suya giren üç kişiden ikisi boğulma tehlikesine rağmen kurtarıldı, bir kişi ise dalgalar arasında kayboldu. Kayıp genci arama–kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yunanistan’da bir gazetecinin yaşadığı binada patlayıcı düzenek bulundu

Atina’da Yunan gazeteci Yannis Pretenteris’in yaşadığı binada bir poşet içerisinde patlayıcı düzenek bulundu. Düzenek, bomba imha ekipleri tarafından imha edilirken, Hükümet Sözcüsü yaptığı açıklamada terör eylemini kınadı.

Külliye’de silahları bırakma zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti.

Sürücüler dikkat: 9 ilde ortalama hız denetimleri bugün başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 10 Temmuz tarihi itibarıyla 9 ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları ile ortalama hız denetimlerine başlanacağını duyurdu.

Avrupa’daki Müslüman toplulukları temsilcilerinden Brüksel’de ‘Gazze’ toplantısı

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden İslami çatı kuruluşlarının temsilcileri, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nun basın merkezinde bir araya gelerek ortak bir duruş sergiledi ve Gazze Deklarasyonu’nu kamuoyuna sundu. Brüksel’de bir araya gelen yetkililer Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes ilan edilmesi çağrısı yaptı.

Köprünün ortası çöktü, araçlar tek tek nehre düştü: 9 ölü

Hindistan’ın batısında bulunan Gucerat eyaletinde korkunç bir olay meydana geldi. Vadodara ile Anand bölgeleri arasında ulaşımı sağlayan yaklaşık 900 metre uzunluğundaki köprünün iki ayağı arasında yer alan bölüm aniden çöktü. Yetkililer, çökme …