İstanbul’da deprem endişesi: Bazı vatandaşlar bu geceyi de dışarıda geçirdi

İstanbul’da geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan artçı depremler, bazı İstanbul sakinlerini sokaklara itmeye devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde yaşanan 4.3 büyüklüğündeki artçı sarsıntının yol açtığı panik sonrasında, önceki iki geceyi sokakta geçiren bazı insanlar, bu geceyi de dışarıda geçirmeyi tercih etti. Bahçelievler’deki Sanayi Caddesi yanındaki boş arazi ve Kuleli Parkı, geceyi dışarıda geçirmek isteyen insanlarla dolup taştı. Aileler çadır kurarken, bazıları arabalarında uyumayı tercih etti. Soğuğa karşı önlem olarak ateş yakıldı.

“KORKUYORUZ, ARTÇILAR DEVAM EDİYOR”

Geceyi dışarıda geçiren Muhammet Bilgin, “2 gecedir dışarıda kaldık. Korkuyoruz, artçı depremler devam ediyor. Evimizde ve binada çatlaklar var.” dedi. Mehmet Ecer ise, “Evde hafif çatlaklar oluştu, yan bina ile ayrışma yaşandı. Bu nedenle endişelendik.” dedi. Geçmişteki depremlerden etkilenen insanlar, artçı depremler sonrasında sokaklara çıkıyor.

Yabancı uyruklu Naif El Abesan, 12 yıldır Türkiye’de olduğunu ve deprem sonrası çocuklarıyla evlerine gitmek istemediklerini belirtti. Kızının korkusu nedeniyle okula gidemediğini ve ailecek çadır ve odunla geceyi geçirmeye karar verdiklerini söyledi.

Ferdi Göçer ve ailesi, eski binalarda yaşadıkları için artçı depremlerden etkilenerek boş araziye geldiklerini dile getirdi. Şu anda araçlarında ve yerde yattıklarını belirten Göçer, çadırlarının olmadığını ve hava şartlarına bağlı olarak yağmur yağarsa eve döneceklerini söyledi.

Kuleli Parkı’nda kalan insanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım araçları tarafından sandviç ve meyve suyu dağıtıldı.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile telefonda görüştü. Erdoğan, Starmer’ı Filistin Devletini tanıma ile ilgili açıklamaları nedeniyle tebrik etti.

Yandaş yazar duyurdu: MİT, PKK’nın elindeki biri şehit, iki görevlisini getirdi

MİT gizli bir operasyonla terör örgütü PKK’nın elindeki iki görevlisini Irak’tan Türkiye’ye getirdi.

İzmir’de 19 saatlik kesinti

İzmir’in Konak ve Bornova ilçelerinde boru hatlarının bağlantı çalışmaları nedeniyle 19 saat su kesintisi yaşanacağı belirtildi.

ABD’li Kongre üyesi Khanna’dan “Filistin’i tanıma zamanı geldi” mesajı

ABD’li 11 Demokrat Temsilciler Meclisi üyesinin, Filistin devletinin tanınması çağrısıyla ABD yönetimine mektup gönderdiği belirtiliyor.

Trump gündeminden düşürmüyor: Powell emekliye ayrılsın

ABD’de temmuz ayı istihdam verilerinin beklenenden düşük gelmesinin ardından, eski Başkan Donald Trump, istatistiklerin hazırlanmasından sorumlu yetkilinin görevden alınması çağrısında bulundu. Trump, verilerin seçim sürecinde manipüle edildiğini öne …

Formula 1’de sıradaki durak Macaristan

Formula 1’de heyecan Macaristan Grand Prix’siyle sürecek.