İsrail, binlerce yedek askeri göreve çağırdı

İsrail Yedek Askerlerini Mobilize Etmeye Çalışıyor

İsrail medyasına göre, Gazze Şeridi’nde saldırıları genişletmek amacıyla binlerce yedek asker taslak tebligat aldı ve birçoğu “yorgunluk” sebebiyle bu emre uymayacaklarını açıkladı.

Haaretz gazetesinin ordu içinden anonim kaynaklara dayandırdığı habere göre; İsrail’in kuzey sınırı ve Batı Şeria’da görev yapan düzenli birlikler, yedek askerler tarafından yer değiştirecek. Yedek askerlerin çoğunun, Gazze’deki operasyonların yoğunlaştırılması amacıyla kuzey sınırı ve Batı Şeria’da görev yapacakları ifade edildi. Komutanlar ve askerlerin, “yorgunluk” nedeniyle bir sonraki muharebeye katılmayı düşünmediklerini bildirdiği aktarıldı.

Önceden İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde 18 Mart’ta saldırılara yeniden başlama planları kapsamında yedek askerleri topluca göreve çağırmaya hazırlandığı belirtilmişti.

İsrail ordusu, 2 Mayıs’ta Gazze’deki işgalin genişletilmesi ve saldırıların artırılması planlarını Başbakan Binyamin Netanyahu’ya sunmuştu.

GAZZE SALDIRILARI TEKRAR BAŞLADI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetli saldırılarına 18 Mart’ta tekrar başladı. Saldırılarda genellikle yaşlı, kadın ve çocuk 2.436 Filistinli hayatını kaybetti, 6.450 kişi yaralandı.

İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise ölen Filistinli sayısı 52.535’e, yaralı sayısı ise 118.491’e yükseldi. Ateşkesi bozan İsrail, Hamas’a karşı “gittikçe artan askeri güçle” hareket edeceğini açıkladı.

Hamas, “İsrail’in sözlerine uymadığını ve ateşkese arabulucu ülkelerin gözetiminde sorumluluklarını yerine getirmediğini ve Filistin halkına karşı soykırımı yeniden başlattığını” iddia etti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Şin-Bet Direktörü’nü görevden alması gibi tartışmalı siyasi adımlarına gölge düşürdü.

Related Posts

20’si kamu personeli! Ankara’da FETÖ operasyonu

Ankara’da düzenlenen FETÖ operasyonunda 33 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 20’si ise kamu personeli.

Romanya’da cumhurbaşkanlığı seçimi tamamlandı

Romanya’da bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk sonuçları belli oldu. Bu seçim, geçtiğimiz kasım ayında Rusya’nın müdahil olduğu iddiaları nedeniyle iptal edilen seçimden aylar sonra yapıldı. Oy verme işlemi yerel saatle 19.00’da sona erdikten sonra başlayan sayım sürecinin ardından açıklanan ilk verilere göre, hiçbir aday yüzde 50 barajını aşamadığı için seçimler ikinci tura kaldı.

Bakü ziyareti iptal oldu! Türkiye hava sahasını kapattı iddiası

İsrail Başbakanlık ofisi, Binyamin Netanyahu’nun “yoğun siyasi programı” nedeniyle planlanan Azerbaycan ziyaretini iptal etmek zorunda kaldığını duyurdu. Ancak İsrail medyasına göre Türkiye, “Siyon Kanadı” devlet uçağının hava sahasından geçmesine izin vermeyi reddettiği için ziyaret gerçekleşemedi.

Meteoroloji’den 7 Mayıs uyarısı: Bu illerde sıcaklık rekoru kırılacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminlerini yayımladı. Buna göre Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine girecek. Sıcaklıkların özellikle İstanbul, Gebze, Kocaeli, Tekirdağ ve Bursa’da etkili olacağı belirtildi.

İmamoğlu’nun ‘Altından liyakat çıktı’ dediği kişilerin portresi

Ekrem İmamoğlu, İBB’ye operasyonun ikinci dalgasında tutuklanan çalışma arkadaşları hakkında ““İBB’yi kazıdılar, altından liyakat çıktı” dedi. SÖZCÜ, tutuklanan 15 kişinin özgeçmişlerine ulaştı. İşte o tutuklanan 15 kişiden bazıları …

Trump’tan yeni vergi kararı: Yüzde 100 çıkarma talimatı verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliğine yabancı ülkelerde üretilen ve ülkeye gelen tüm filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini başlatma yetkisi verdiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir