İmralı Adası nerede? (İmralı Adası’nın konumu)

İmralı Adası: Tarihi ve Konumu

İmralı Adası, Marmara Denizi’nde konumlanmış olan bir Türk adasıdır. Bursa iline bağlı olan bu ada, Güney Marmara bölgesinde bulunmaktadır ve Mudanya kıyılarından yaklaşık 19 km uzaklıktadır. Tarihsel olarak çeşitli yerleşimlere ev sahipliği yapmış olan ada, günümüzde Türkiye’deki yüksek güvenlikli cezaeviyle tanınmaktadır. Tamamen askeri bir alandır ve sivil girişlere kapalıdır.

Tarihçe

İmralı Adası, geçmişten günümüze farklı uygarlıklar tarafından kullanılmıştır. Antik dönemde Yunan yerleşimlerine ev sahipliği yapan ada, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları dönemlerinde de önemini korumuştur. Cumhuriyet dönemi ile birlikte stratejik bir konumda yer aldığı için daha çok askeri ve güvenlik amaçlarıyla kullanılmıştır.

Related Posts

Erdoğan imzaladı, bu fakülte ve yüksekokullar kapatıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı üniversitelerde yeni fakülte ve enstitülerin kurulmasına, bazılarının ise kapatılmasına karar verildi.

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

Küçükçekmece’deki Klasik Otomobil Festivali düzenlendi

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Klasik Otomobil Festivali, araç tutkunlarını bir araya getirdi. Fatih Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleşen festivalde birbirinden özel klasik araçlar sergilenirken, vatandaşlar nostaljik bir yolculuğa çıktı.

FETÖ’yü öven kayyum Atatürk’ten rahatsız oldu

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde, CHP’li Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, 11 Haziran’da AKP’li Eray Karadeniz belediye başkanvekili seçildi.

Özgür Özel’in Almanca konuşması ayakta alkışlandı: Asla vazgeçmeyeceğiz; ya hep beraber, ya hiçbirimiz!

Özgür Özel’in Almanca konuşması ayakta alkışlandı: Asla vazgeçmeyeceğiz; ya hep beraber, ya hiçbirimiz!

Ertuğrul Özkök hayatındaki en büyük utancı anlatırken gözyaşlarını tutamadı!

Eski Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci Ertuğrul Özkök İpek Özbey ile Apolitik’e konuk oldu.