Günün iddiası: Hakemden ‘Amedspor’ boykotu

Trendyol 1. Lig’in 2. hafta müsabakasında Amed Sportif Faaliyetler ile Erzurumspor FK 2-2 berabere kaldı. Bitiş düdüğünün ardından iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşandı, bazı taraftarlar sahaya girdi. Daha sonra her iki takımın futbolcuları ile hakemler, polis ekipleri eşliğinde soyunma odasına götürüldü.

“Amedspor” olarak da bilinen Amed Sportif Faaliyetler, hakem Yiğit Arslan’ı, “tarafsız olmamakla” suçlayarak hakkında yasal işlem başlatacaklarını duyurdu. Hakem için TFF yetkilileriyle federasyon binasında bir görüşme gerçekleştirdi.

“AYRIMCILIK YAPMAKLA” SUÇLANDI

Maçın ardından başlayan kavga sosyal medyada ise ideolojik bir zemine kaydı. Bazı Amedspor taraftarları İzmir bölgesi hakemi Arslan’ın takımlarına “ayrımcılık” yaptığını iddia etti.

Bu paylaşımları, hakem Yiğit Arslan’ın, federasyona başvurarak Amed Sportif Faaliyetler’in maçlarında görev almak istemediği haberleri takip etti.

“ÖYLE BİR KAPI AÇILIRSA SIKINTI OLUR”

Odatv’ye konuşan üst düzey bir federasyon yetkilisi, hakem Yiğit Arslan’ın Amedspor maçlarına çıkmak istemediğine dair haberleri yalanladı:

“Böyle bir şey olabilir mi ‘Oraya çıkmam, buraya çıkmam.’ Öyle bir kapı açılırsa sıkıntı olur. Biz bazı hassasiyet gösteren şehirlere yardımcı oluyoruz ama öyle bir şey mümkün değil.

“BİRAZ DUYGUSALLIK VAR”

Yiğit’in (Arslan) de böyle bir teklifi yok. Amedspor ile daha önceki maçlardan olduğu iddia edilen bir takım olaylar yaşanıyor. Herhalde biraz Amedspor seyircisine antipatik geliyor. Ancak bakıyoruz maçlarda fazla bir şey yok, biraz duygusallık var. Sorun değil eğer bir rahatsızlık varsa az gönderebiliriz oraya.”

Öte yandan, federasyon yetkilisi Süper Lig’de yabancı sayısında bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirtti.

YİĞİT ARSLAN KİMDİR

Türkiye Futbol Federasyonunun üst klasman hakemlerinden Yiğit Arslan, 30 Mayıs 1984’te İzmir’de dünyaya geldi. 2007 yılında başladığı hakemlik kariyerinde alt liglerden Süper Lig’e kadar yükselen Arslan, TFF’ye bağlı olarak “Top Class Referee” statüsünde görev yapıyor.

İzmir bölgesi hakemi olan Arslan, Süper Lig’de 6, TFF 1. Lig’de 82, Türkiye Kupası’nda 21 karşılaşma yönetti.

Tecrübeli hakem, özellikle alt liglerdeki deneyimiyle öne çıkıyor.

Oğuz Ok

Related Posts

Annesini bıçakladı, kalp krizinden öldü

Annesini bıçaklayarak öldüren şüpheli, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Eyüpspor, “dört büyükler” ile oynayacağı maçlarda Atatürk Olimpiyat Stadyumu’na geçecek

Eyüpspor; iç sahada oynanacak olan  Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarıyla ilgili açıklama yayımladı.

Ankara kulisleri hareketlendi: Ekrem İmamoğlu aday olmazsa Mansur Yavaş mı aday olacak?

Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu’nun gazeteci Fatih Altaylı’ya verdiği röportajda Mansur Yavaş’a yönelik sözleri, Ankara siyasetinde yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Altaylı, “İmamoğlu olmazsa CHP’nin adayı Yavaş olur” dedi.

İstanbul Valiliği’nden sokak hayvanları için son dakika talimatı!

Son Dakika Haberi… İstanbul Valiliği, sahipsiz sokak hayvanları hakkında yapılan açıklamada, “Başta okul çevreleri olmak üzere, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu tüm alanlarda çevre sağlığı, kamu düzeni ve halk güvenliği açısından sahipsiz hayvanlara yönelik toplama faaliyetlerinin meri mevzuat hükümleri çerçevesinde ivedilikle yapılması” gerektiği bildirildi.

ABD-Meksika sınır duvarı siyaha boyanıyor: Boya, duvarı daha sıcak ve tırmanması zor hale getirecek

ABD-Meksika sınır duvarı siyaha boyanıyor: Boya, duvarı daha sıcak ve tırmanması zor hale getirecek

Rektörün aşkı mevzuatı deldi

Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker’in eşi Ayşe Esra Peker’i Fırat Üniversitesi’nden kendi üniversitesine mevzuatta yeri olmayan “Sosyal Tesisler Koordinatörü” olarak atadığı iddia edildi.