Skip to content
Menu
Dizi Haber Sitesi
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Eğitim
  • Tanıtım
Dizi Haber Sitesi
Devlet korumasında yetişen 985 gencin ataması noter huzurunda gerçekleşti

Devlet korumasında yetişen 985 gencin ataması noter huzurunda gerçekleşti

Posted on 30 Aralık 2021 by

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonunda yapılan törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da katıldı. 985 gencin ataması noter huzurunda yapıldı. Atamalar, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında gençlerin eğitim durumuna uygun kadrolara yapılacak. Bugüne kadar devlet korumasında yetişen toplam 56 bin 726 kişinin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı sağlandı.

Bakan Yanık, 2002 yılından bugüne önemli sosyal çalışmalar ve hizmetleri yerine getirdiklerini belirterek, “Kurum ve kuruluş bakımımızın yanında uygun durumlarda uygun modellerde aile odaklı hizmet anlayışımızı geliştirdik. Aileyi merkeze alan hizmetlerimizden yararlanan çocuklarımızın oranı bu süre içerisinde geride bıraktığımız süre içerisinde yüzde 39’dan yaklaşık yüzde 92’ye ulaştı. Bu, elbette sizlerin zaten içinde olduğu çok yakından takip ettiği çok büyük bir değişimi ifade ediyor. Bununla beraber istisnasız bütün çocuklarımızın, hakları olan bakım, korunma ve eğitim imkanlarına ulaşmaları için her türlü desteği sunduk, sunmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Gençlerimizi, çocuklarımızı önlenebilir risklerden koruyarak huzurlu ve güvenli koşullarda yetişmelerini sağlayabilmek için çalışmalarımızı çeşitlendirerek devam ettiriyoruz” dedi.

‘5-6 KİŞİLİK EVLERDE BARINMA İMKANI SAĞLIYORUZ’

Bakan Yanık, AK Parti döneminde koruma altındaki çocuklar için yurt ve koğuş tipi kuruluşlar yerine ev tipi kuruluşları hayata geçirerek yeni bir dönem başlattıklarını ifade ederek, “Bugün halihazırda 13 bin 470 çocuğumuza en fazla 5-6 arkadaşımızın bir arada yaşadığı çocuk evleri ve çocuk evleri sitelerimizde barınma ve bakım imkanı sağlıyoruz. Çocuklarımızın donanımlı ve özgüvenli bireyler olarak yetişmelerinin, sosyal ve ahlaki değerlerle desteklenmiş güçlü nesiller olmalarını çok önemli görüyor ve çalışmalarımızı da bu doğrultuda yoğunlaştırıyoruz” diye konuştu.

‘SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK SAĞLIYORUZ’

Yanık, devlet korumasından faydalanmış çocuklardan 241’inin bu yıl yükseköğretim programına yerleşme başarısı gösterdiğini belirterek, “2021 yılında 18 kardeşimiz LGS’de yüzde 15’lik dilime girdi ve bu hepimiz için büyük bir iftihar vesilesi oldu. Gençlerimizin eğitim alanındaki başarılarını çalışma hayatında da sürdürebilmeleri için gerekli olan desteği yine vermeye devam ediyoruz. Onların iş ve meslek hayatına doğru bir şekilde hazırlanabilmesi için 13 ve 18 yaş arasındaki çocuklarımıza yönelik iş ve meslek danışmanlığı eğitimlerini geçen yıldan itibaren başlattık ve devam ettiriyoruz. Yükseköğretime devam eden ve kurum bakımından ayrılan gençlerimize ise yaşam becerileri, çalışma hayatı ve hukuk gibi eğitimleri veriyoruz. Reşit olduktan sonra kuruluş bakımından ayrılan çocuklarımıza da sosyal ve ekonomik destek sağlamaya devam ediyoruz. Mühendis, öğretmen, hemşire, avukat gibi sizlerin mezun olduğunuz alanlara göre atanmanızı sağlayabilmek ve en iyi imkanlara kavuşmanızı sağlayabilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu sebeple istihdam hakkına sahip gençlerimizin başvuru süresini bildiğiniz üzere 2 yıldan 5 yıla çıkardık” ifadesini kullandı.

‘GENÇLER SİZE GÜVENİYORUZ’

Bugüne kadar devlet koruması altında yetişmiş 56 bin 726 gencin kamuda istihdam edildiğini belirten Bakan Yanık, “Ayrıca gençlerimizin özel sektörde istihdamını arttırmak için de teşvikler veriyoruz. Bu amaçla 2018’de Sosyal Güvenlik Kurumu primlerinin tamamını işe giriş tarihinden itibaren 5 yıl süreyle devlet olarak biz karşılamaya başladık. Uygulamayla bugüne kadar 7 bin 380 gencimizin özel sektörde istihdamını sağlamış olduk. Bizler çalışma hayatınızla ilgili sorunlar yaşamamanız için, herhangi bir sıkıntıyla karşılaştığınızda onların çözümünde yardımcı olabilmek için yanınızda olmaya sizi her zaman her türlü ihtiyaç duyduğunuz zamanda desteklemeye devam edeceğiz. Katılacağınız İş Hayatına Uyum Semineri ile kamudaki hak ve yükümlülükleriniz konusunda sizlere gerekli bilgilendirmeleri de yapacağız. Yeni ve farklı bir sürecin başındasınız. Sizlere gerçekten güveniyoruz” dedi.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü

  • Aday (1)
  • Eğitim (8)
  • Ekonomi (1.380)
  • Haber (2.318)
  • Ösym (1)
  • Sağlık (343)
  • Tanıtım (1)
  • Teknoloji (186)
  • Tercih (1)
  • Yaşam (63)

Son Yazılar

  • Her Araç Sahibinin Bilmesi Gereken 4 Pratik Numara! Bundan Sonra Paranız Cebinize Kalacak
  • Rachid Ghezzal, Türkiye – Cezayir dostluk yemeğine katıldı
  • Babası Ahmet Say’ı kaybeden Fazıl Say’dan duygulandıran paylaşım
  • İstanbul’da aracını müsaadesiz park etmek isteyen şahsa site sakinlerinden dayak
  • Bir zam da umumi tuvaletlere; 5 TL oldu
  • Gece Işık Saçan Güzeller
  • iOS 15.5 güncellemesi çıktı! İşte yenilikler
  • Netflix’ten yeni bir atak daha: Canlı yayın işine giriyor
  • Belçika’da helal kesim yasağına karşı kampanya büyüyor
  • Bakan Dönmez: Dördüncü sondaj gemimiz gerekli çalışmaların akabinde en kısa müddette birinci sondajına başlayacak
  • Altay’ın kongresi bir kez daha ertelendi
  • Pembeler içinde
  • Milan’dan şampiyonluk için dev galibiyet
  • Trabzonspor, Altay’ı 2-1 mağlup etti
  • Tuzlu Kahve Hikayesi
  • Arnavutköy kıyılarında denizanası istilası
  • Ümit Taşı
  • Kartal’da kararsız şoför, gişelerin beton bariyerlerine çarptı:2 yaralı
  • Yukatel Kayserispor rahat kazandı!
  • Bulaşıcı hastalıklar ne demektir?
avcılar escort
esenyurt escort
istanbul escort
beylikdüzü escort
bakırköy escort
halkalı escort
şirinevler escort
sefaköy escort
maltepe escort
avcılar escort
beylikdüzü escort
gaziantep escort
istanbul escort
maltepe bayan escort
ataşehir escort
kayseri escort
İstanbul Escort
esenyurt escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
bursa escort
escort ankara
kocaeli escort bayan
escort bursa
bursa escort
escort pendik
tuzla escort bayan
izmit escort bayan
esenler escort ataşehir escort odunpazarı escort eyüpsultan escort kayapınar escort altındağ escort yüreğir escort bağlar escort gebze escort beylikdüzü escort nigde escort
escort bayan
ataşehir escort
kartal eskort
pendik eskort
anadolu yakası escort
ümraniye escort
maltepe escort
beşiktaş escort
istanbul escort
mobil ödeme bozdurma
bebek escort
1 ** /*/
©2022 Dizi Haber Sitesi | Powered by WordPress & Superb Themes