Deodorantı bir de böyle sıkın: Yıllardır yanlış biliniyormuş, ter kokusu böyle yok oluyormuş

Deodorant Kullanımı ve Etkili Yöntemleri

Deodorant seçerken sadece kokusu veya içeriği değil, aynı zamanda doğru kullanım yöntemi de oldukça önemlidir.

Dermatologlar, birçok insanın marketlerden veya eczanelerden satın aldığı deodorantları yanlış kullandığını belirtiyor. Toulouse Üniversitesi Hastanesi’nde tıp stajyeri Carla Valette, TikTok hesabında yaptığı açıklamada, deodorantın etkilerini maksimize etmek için farklı bir kullanım şekline dikkat çekiyor:

Deodorantı Gece Kullanın

“Bu öneri garip gelebilir, ancak deodorantı sabah değil, gece yatmadan önce kullanmalısınız.”

Uzmanlar, gece saatlerinde ter bezlerinin daha az aktif olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, deodorantı temiz koltuk altlarına, tercihen duştan sonra uygulamak, ürünün daha derinlemesine emilerek daha etkili sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca uzmanlar, gece kullanılan deodorantın gün içinde tekrarlanmaması gerektiğini vurguluyor ve bu yöntemin gereksiz uygulamalardan kaçınmanıza yardımcı olacağını belirtiyor.

Eğer gece daha aktif bir yaşam sürüyorsanız ve gündüzleri uyumayı tercih ediyorsanız, deodorant kullanımınızı sabah saatlerine kaydırmanız gerekebilir.

Uzmanlar, deodorantı en az hareket etmediğiniz dönemden hemen önce uygulamanın etkisini artırdığını belirtiyor. Amerikan Dermatoloji Akademisi Dergisi’nde yayınlanan bir araştırma da bu yöntemin etkili olduğunu doğruluyor.

Bu bilgiler, deodorantların neden “24 saat etkili” olarak pazarlandığını daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Gece yatmadan önce uygulanan ürünler, 8-12 saat boyunca emilip etkisini gösteriyor ve sonraki 12 saat boyunca işte veya spor yaparken kullanılabiliyor.
Bu nedenle, işe yaramadığını düşündüğünüz deodorantı çöpe atmadan önce, uygulama zamanınızı değiştirerek daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Related Posts

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İdrar kaçırma hakkında merak edilenler: Nedenleri, türleri, tedavisi

Kadınlarda idrar kaçırmanın yaş ve doğumla arttığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Murat Ekin, yüzde 90’ı aşan başarı oranına sahip modern cerrahi yöntemlerle bu sorunun kalıcı olarak aşılabildiğini söyledi. Prof. Dr. Ekin “Kadınlar çoğu zaman bu sorunu utanarak gizliyor ya da yaşlılığın doğal sonucu olarak görüp kabulleniyor. Oysa erken müdahale ile yaşam kalitesini ciddi şekilde artırmak mümkün” dedi.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.