CHP’li Gürer: ‘Sinir sistemi üzerinde olumsuz etkisi olan olan Çin tuzunun ülkemizde kullanımı devam ediyor’

Çin Tuzu Kullanımı Halk Sağlığını Tehdit Ediyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çin tuzunun gıdalarda kullanımıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Gürer, monosodyum glutamat adıyla bilinen maddenin farklı ürünlerde kullanılmasına dikkat çekerek, bu maddenin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

Gürer, Pakistan’ın bu maddeyi yasakladığını, Hindistan’ın çocukların tükettiği hazır gıdalarda yasakladığını ve Avrupa Birliği’nin hazır gıdalarda bu maddenin oranını yüzde 1’in altında tutmak için katı kurallar getirdiğini belirtti. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu maddenin etikette belirtilmesini zorunlu kıldığını ifade etti.

Çin tuzunun sinir sistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açabileceğini, aşırı tüketildiğinde baş ağrısı, migren, çarpıntı, yorgunluk gibi sorunlara neden olabileceğini söyleyen Gürer, Türkiye’de ise bu maddenin hala kullanılmaya devam ettiğine dikkat çekti.

“Çin Tuzunun Halk Sağlığı Üzerindeki Etkileri Yeterince Araştırılmıyor”

Gürer, Çin tuzunun bağımlılık potansiyeline sahip olduğuna ve beyin gelişimi ile dikkat eksiklikleri gibi sorunlara yol açabileceğine işaret ederek, Sağlık Bakanlığı’na bu konuda soru önergesi verdiğini belirtti. Türkiye’de obezite oranının yüksek olduğu bir dönemde bu maddenin kullanımının yeterince araştırılıp araştırılmadığını sorgulayan Gürer, halk sağlığı için gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını merak ettiğini dile getirdi.

“GDO’lu Ürünlerin Kontrolü Daha Titiz Olmalı”

Gürer, Türkiye’de gıda ithalatının artmasıyla birlikte ürünlerin GDO içeriğinin incelenmesi gerektiğini söyleyerek, Türkiye’de GDO’lu ürün satışının yasak olmasına rağmen yem satışının serbest olduğunu hatırlattı. Ülkeye gelen ürünlerin içeriğinin daha detaylı ve titiz bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurgulayan Gürer, bu konuda bilimsel çalışmaların yapılmasının önemine dikkat çekti.

Related Posts

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

DEM Parti’den ‘Tarihi bir eşikteyiz’ açıklaması: PKK 11 Temmuz’da Süleymaniye’de silah bırakacak

Son dakika haberi… DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti olarak 11 Temmuz’da Süleymaniye’de terör örgütü PKK’nin töreninde olacaklarını belirtti.

CHP’li belediye başkanına ‘Fatih Altaylı’ soruşturması

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, gazeteci Fatih Altaylı’nın tutuklanmasına yönelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında, “devleti aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Feribotta katil avı: Yolcular 10 saat mahsur kaldı

İngiltere’nin Dover Limanı’nda polisin cinayet zanlısını yakalamak için düzenlediği operasyon, feribotta seyahat eden yolcuların 10 saat boyunca mahsur kalmasına neden oldu. Geniş kapsamlı operasyon sırasında DFDS şirketine ait feribot, Fransa’nın Calais limanına doğru yola çıktıktan kısa bir süre sonra geri dönmek zorunda kaldı.

Erdoğan müjde vermişti: Nevruza ‘milli bayram’ kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi bayram ilan edileceğini açıkladığı Nevruz’un milli bayram ilan edilmesine ilişkin teklif sundu. Sunulan kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

BTP Lideri: Bu topraklarda Sözcüler bitmez

BTP lideri Hüseyin Baş, SÖZCÜ TV ekranının 10 gün boyunca karartılmasına sert tepki gösterdi.