CHP’li Genç’ten AKP’ye sert tepki: Türk ordusuna yapılabilecek en büyük hakaretlerden bir tanesi bu!

CHP Milletvekili Aşkın Genç, AKP’nin Meclis Başkanlığı’na Sunduğu Kanun Teklifine Tepki Gösterdi

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, AKP’nin Meclis Başkanlığı’na bugün sunduğu kanun teklifinde yer alan teğmen ve albay rütbeleri arasındaki subayların Cumhurbaşkanı kararıyla ordudan atılabilmesine ilişkin maddeye tepki gösterdi. Genç, “Kısa bir süre önce 5 teğmenimiz ordudan atıldı, ‘Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz’ dedikleri için. Yine aynı şeyin olmayacağını kim garanti edebilir? Şanlı Türk ordusuna, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran bu orduya yapılabilecek en büyük hakaretlerden bir tanesidir bu. Yol yakınken bu yasayı geri çekin” dedi.

AKP’nin Anayasa Mahkemesi İptal Kararlarını Düzenleyen Kanun Teklifi Meclis’e Sunuldu

AKP bugün Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararlarını yeniden düzenleyen kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu. Teklifin dördüncü maddesi, Cumhurbaşkanınca teğmen ve albay rütbeleri arasındaki subaylardan uygun görülenler hakkında disiplinsizlik gerekçesiyle Cumhurbaşkanınca ayırma kararının verilebilmesini öngörüyor.

CHP Milletvekili Aşkın Genç de teklifin dördüncü maddesine tepki gösterdi. Genç, “Bugün yine AK Parti bir torba yasa gönderdi Meclis’e. Geçtiğimiz yıl AYM’nin iptal ettiği bir kanunu bize yeniden dayatıyorlar. Teğmenlik ile albaylık arasındaki herhangi bir askeri Cumhurbaşkanı kararıyla ordudan ihraç edebiliyorlar. Geçtiğimiz yıl da biz bunlara eleştirimizi getirmiştik, Anayasa Mahkemesi de buna karşı çıkmıştı. Bir Cumhurbaşkanı’nın iki dudağı arasında olamaz bir teğmenle albay arasındaki şanlı Türk askerinin pozisyonu. Bildiğiniz gibi daha kısa bir süre önce 5 teğmenimiz ordudan atıldı, ‘Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz’ dedikleri için. Yine aynı şeyin olmayacağını kim garanti edebilir? Şanlı Türk ordusuna, Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran bu orduya yapılabilecek en büyük hakaretlerden bir tanesidir bu. Yol yakınken bu yasayı geri çekin.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Ürdün’den yoğun diplomasi mesaisi: Dışişleri bakanları tek tek arandı

Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, 15 Haziran 2025 Pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, İspanya, Kanada ve Brezilya dışişleri bakanları ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerin ana gündem maddesini İsrail …

LGS sınavında kimliğini unutan öğrencinin imdadına motosikletli vatandaş yetişti

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girmek üzere okula gelirken kimliğini unutan öğrencinin imdadına, motosikletli bir vatandaş yetişti.

Ferdi Zeyrek’ın kızı Nehir Zeyrek’ten duygulandıran ‘Babalar Günü’ paylaşımı

Hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir Zeyrek, Babalar Günü’nde duygusal bir mesaj paylaştı.

Son Dakika… İran İsrail’e füze saldırısı başladı

Son dakika… İsrail ve İran arasındaki karşılıklı saldırılar sürüyor. Akşam saatlerinde İsrail’in Tahran ve Hürmüz Boğazı kıyısındaki Bandar Abbas bölgesine yaptığı saldırıların ardından İran’dan İsrail’e füze atışları başladı. Onlarca füze İsrail’e ateşlendi

İsrail’den İran ile Katar’ın can damarına saldırı: En büyük doğal gaz sahası vuruldu

İran medyası, İsrail’in İran’ın güneyindeki en büyük doğal gaz sahası olan Güney Pars’ı vurduğunu duyurdu. İran ve Katar arasında bulunan Güney Pars, dünyanın en büyük doğal gaz sahası olarak biliniyor ve her iki ülkenin doğal gaz üretiminin büyük bir bölümünü karşılıyor.

İsrail’in vurduğu Natanz’da nükleer sızıntı!

İsrail’in saldırılarıyla İran’da hedef aldığı Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon ve kimyasal sızıntı tespit edildiği bildirildi. İran’ndan yapılan açıklamada da ‘kirliliğin’ dışa yayılmadığı açıkladı.