CHP İl Başkanı Çelik: Özgür Özel, İstanbul’a gelecek ve süreci buradan takip edecek

İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Gözaltına Alındı

İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “suç örgütü üyeliği”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “mal bildirimiyle ilgili yasanın ihlali” suçlamalarıyla dün gözaltına alındı. Bu gelişmeye yönelik tepkiler ise hızla artıyor.

Beşiktaş Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, destek için belediye önüne gelen herkese teşekkür etti. Çelik, süreci hem hukuksal hem siyasi yönden dikkatle takip ettiklerini belirterek, “Rıza Akpolat bir şafak operasyonuyla gözaltına alındı. Bunun adı bir itibar suikastıdır, CHP’nin iktidar yürüyüşünü durdurma çabasıdır” dedi.

Çelik, Akpolat’ın gençlik kollarında başlayan siyasi kariyerine vurgu yaparak, “Rıza Akpolat’ı Beşiktaş halkı ve CHP çok iyi tanır. Akpolat’ın 6 yıllık belediye başkanlığı süresince yaptığı sosyal belediyecilik uygulamaları diğer ilçelere örnek olmuştur. Yapılan operasyon aslında CHP’ye yapılan bir operasyondur” şeklinde konuştu.

Özgür Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir toplantı yapacaklarını ve süreci yakından takip edeceklerini belirtirken, CHP Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meryem Gül Çiftci, “Hukuk ordumuzla takip ediyoruz. Belediye Başkanımızı tekrar halkımıza hizmet etmek üzere getireceğiz” dedi.

AYRINTILAR GELİYOR…

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Mansur Yavaş’tan Fatih Altaylı’nın tutuklanmasına tepki: Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Fatih Altaylı serbest bırakılmalıdır

Mansur Yavaş’tan Fatih Altaylı’nın tutuklanmasına tepki: Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Fatih Altaylı serbest bırakılmalıdır

Çocuğunu sınava götüren babadan yürek yakan sözler

Tekirdağ’da çocuğu üniversite sınavına giren bir babanın açıklamaları ülkenin geldiği durumu gözler önüne serdi.

Aracının motoruna baktı, hayatının şokunu yaşadı

Ankara’da Fatih Yavuz, otomobilinin motor kısmına baktığında bir yılanla karşılaştı. Yılanı sopayla çıkaran Yavuz’un o anlara ait görüntüsü cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

90 milyon dolarlık mirasın sahibini öldüren ‘Daltonlar’ yurt dışına kaçarken yakalandı

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde, özel bir hastanenin otoparkında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Osman Beşe (41), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Saldırganlara karşılık veren Beşe’nin refakatçisi Hasan Ö. gözaltına alınarak tutuklanırken, olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kaçan saldırgan ve yanındaki şüpheli, Edirne’de yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

İran’dan BM’ye “acil oturum” çağrısı

İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Amir Said İravani, ABD’nin İran’a saldırısının “incelenmesi ve kınanması” gerekçesiyle BM Güvenlik Konseyinden (BMGK) “acil oturum” talep etti. CNN’in haberine göre, İravani, BMGK’ye gönderdiği …

İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi 51. Oturumu başladı! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Fidan, konuşmasında “İsrail, şimdi de komşumuz İran’a saldırarak bölgeyi topyekün bir felaketin eşiğine sürüklemektedir” ifadesini kullandı.