Avrupa Parlamentosu önünde, İsrail’in alıkoyduğu Filistinli doktor Ebu Safiyye için gösteri düzenlendi

İsrail Tarafından Alıkonulan Filistinli Doktor İçin Avrupa Parlamentosu Önünde Gösteri Yapıldı

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu (AP) önünde, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi Müdürü Dr. Hüsam Ebu Safiyye’nin serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenlendi. İsrail ordusu tarafından alıkonulan Ebu Safiyye’nin özgürlüğü için Lüksemburg meydanında toplanan kalabalık, özellikle hastaneler, ambulanslar ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları protesto etti.

Avrupa Birliği’nin Gazze’deki olaylarda İsrail ile işbirliği yapmakla suçlanıp slogan atan göstericiler, Dr. Ebu Safiyye’nin derhal serbest bırakılmasını istedi. Protestoya katılan Belçika sağlık çalışanlarından Dr. Hanne Bosselaers, Filistinli sağlık çalışanlarının yanında olmanın önemine vurgu yaptı.

Bosselaers, “Sağlık çalışanları olarak, insanlığın ve yaşam hakkının savunucusu olmak zorundayız. Bu nedenle Filistinli sağlık çalışanlarını desteklemek bizim görevimizdir. Bu soykırımı görmezden gelmek mümkün değildir. İsrail’in Gazze’de yürüttüğü etnik temizlik politikasını kınamak gerekiyor. Bu yıkımı durdurmak için sağlık sistemi üzerindeki baskıyı artırmalıyız.” şeklinde konuştu.

Filistinli doktorlara yönelik yapılan ölümcül saldırıları eleştiren Bosselaers, İsrail’in bilinçli bir şekilde sağlık sektörünü hedef aldığını belirterek, “Yetersiz beslenme, enfeksiyonlar ve savaş yaraları neticesinde birçok insan hayatını kaybetmektedir. İnsanlar küçük yaralardan ölüyor, çünkü sağlık hizmetleri tamamen yok edilmek isteniyor.” dedi.

Filistin’deki sağlık sektörünün çöküşünü göz ardı edemeyeceğimizi ifade eden Bosselaers, “Meslektaşlarımız sürekli tehlike altında çalışıyor ve en zor koşullarda hayata tutunmaya çalışıyorlar. Onların cesareti ve kararlılığı bizi motive ediyor. Filistinli meslektaşlarımızdan önemli dersler aldık ve onlara minnettarız.” şeklinde konuştu.

İsrail ordusunun 27 Aralık 2024’te gerçekleştirdiği saldırı sonucu Kemal Advan Hastanesi’nin kuşatma altına alındığı ve sağlık personeli ile yaralıların zorla hastaneden çıkarıldığı hatırlatıldı. Gazze’deki Filistin yönetimi, Ebu Safiyye ve sağlık çalışanlarının akıbeti hakkında bilgi talep etmişti.

Fotoğrafa Gitmek İçin Tıklayın

Related Posts

Avrupa liderleri Rusya-Ukrayna arasında 30 günlük ateşkese hazır

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev’de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Polonya Başbakanı Donald Tusk ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile başkent Kiev’de bir araya geldi. LİDERLER EN AZ 30 GÜNLÜK …

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, PKK’nın topladığı kongrenin sonuçlarına mahkum edenlere yazıklar olsun”

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, terör örgütü PKK’nın kongresini topladığına yönelik açıklamasını değerlendirirken, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, PKK’nın topladığı kongrenin sonuçlarına mahkum edenlere yazıklar olsun” dedi.

Jennifer Lopez Antalya’ya geliyor!

Dünyaca ünlü şarkıcı Jennifer Lopez, 23 Temmuz’da Antalya’da konser verecek.

Rusya’dan ateşkes açıklaması

Peskov, “30 günlük ateşkesin nüanslar dikkat alınmadan tartışılması mümkün değil” dedi.

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi

Aldatıldığını öğrenmişti: Genç kadın fare zehriyle öldürüldü

Aldatıldığını öğrenmişti: Genç kadın fare zehriyle öldürüldü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir