AK Partili Galip Ensarioğlu: Newroz’da silahlar bırakılmış olur

DEM Parti Heyeti, İmralı Görüşmeleri Sonrası Bahçeli’yle Buluştu

Geçtiğimiz günlerde PKK lideri Abdullah Öcalan ile İmralı’da görüşen Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in yanı sıra Ahmet Türk’ten oluşan DEM Parti İmralı Heyeti, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştükten sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin makamını ziyaret etti. Bahçeli, DEM Parti heyetini kapıda karşılayarak görüşmeye 40 dakika ayırdı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, yaptığı açıklamada, yeni paradigmanın Öcalan’ın ev hapsine çıkması gibi önceki çözüm süreciyle benzerlik göstermediğini belirtirken, aynı zamanda tecrübelerin bu süreçte dikkate alınacağını vurguladı.

Ensarioğlu, Suriye’deki gelişmelerin Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, Türkiye’nin barış ortamını sağlaması gerektiğini ifade etti. Heyetin Rojava ve Suriye ziyaretinde Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yetkilileriyle görüşebileceğini ancak Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) ile bir görüşme planlarında olmadığını söyledi.

‘NEWROZ’DA SİLAHLAR BIRAKILMIŞ OLUR’

Ensarioğlu, yeni sürecin olumlu ilerlemesi halinde şubat sonunda şekillenebileceğini ve Newroz kutlamalarında silahların bırakılacağını umduğunu belirtti. Ayrıca, görüşmelerde HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın durumunun ele alınıp alınmadığı sorusuna, sürecin demokratikleşme ve huzur talepleri gibi pek çok konuyu içerdiğini ve Demirtaş’ın hapiste kalmasının düşünülemeyeceğini söyledi.

(ALINTI)

Related Posts

Erdoğan imzaladı, bu fakülte ve yüksekokullar kapatıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı üniversitelerde yeni fakülte ve enstitülerin kurulmasına, bazılarının ise kapatılmasına karar verildi.

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

Küçükçekmece’deki Klasik Otomobil Festivali düzenlendi

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Klasik Otomobil Festivali, araç tutkunlarını bir araya getirdi. Fatih Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleşen festivalde birbirinden özel klasik araçlar sergilenirken, vatandaşlar nostaljik bir yolculuğa çıktı.

FETÖ’yü öven kayyum Atatürk’ten rahatsız oldu

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde, CHP’li Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, 11 Haziran’da AKP’li Eray Karadeniz belediye başkanvekili seçildi.

Özgür Özel’in Almanca konuşması ayakta alkışlandı: Asla vazgeçmeyeceğiz; ya hep beraber, ya hiçbirimiz!

Özgür Özel’in Almanca konuşması ayakta alkışlandı: Asla vazgeçmeyeceğiz; ya hep beraber, ya hiçbirimiz!

Ertuğrul Özkök hayatındaki en büyük utancı anlatırken gözyaşlarını tutamadı!

Eski Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci Ertuğrul Özkök İpek Özbey ile Apolitik’e konuk oldu.