Ahmet Davutoğlu: Gazze’ye gidecek yolu bize açın, zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde şehit düşelim!

Ahmet Davutoğlu Gazze’ye Gitmek İstiyor: “Yeter ki Yolu Açın”

Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi lideri olarak, Gazze’ye gitme kararlılığını grup toplantısında açıkladı. Davutoğlu, Gazze’deki olaylara duyarsız kalanlara sert eleştirilerde bulunarak, “Yeter ki Gazze’ye gidecek yolu bize açın, yeter ki o mazlumlara en azından kapıdan selam verelim, girebilirsek zorlayalım içeri girelim, şehit düşeceksek onlarla şehit düşelim.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu’nun Gazze ve Türkiye’ye İlişkin Tepkileri

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeni Yol Partisi’nin Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Gazze’deki insanlık dramına ve Türkiye’deki ekonomik krize dikkat çekti. Davutoğlu, hem Gazze’deki olayları hem de Türkiye’deki ekonomik durumu sert bir dille eleştirdi.

Ahmet Davutoğlu, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kınayarak, dünyanın ve İslam ülkelerinin sessizliğini eleştirdi. Ayrıca, Türk vatandaşlarının, İsrail tarafından durdurulan Madleen gemisinde hala tutulduğunu hatırlatarak Ankara’nın sessizliğini eleştirdi.

Ahmet Davutoğlu’nun Ekonomik Değerlendirmesi

Ahmet Davutoğlu ayrıca Türkiye’deki ekonomik koşullara da değinerek, hayat pahalılığının bayram coşkusunu gölgelediğini ifade etti. Konuşmasında hayvan ve tarım politikalarını eleştiren Davutoğlu, Türkiye’deki yüksek et fiyatlarına da dikkat çekti.

Ahmet Davutoğlu, Gazze’ye gitme kararlılığını tekrarlayarak, Refah Sınır Kapısı için Mısır Devlet Başkanı’na geçiş izni talebinde bulunacağını duyurdu. “Zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde şehit düşelim.” sözleriyle Gazze’ye gitme azmini vurguladı.

İsrail’in Madleen gemisine müdahalesinin ardından Davutoğlu Gazze’ye gitmeye karar verdi: Gerekli girişimlerde bulunacağım

İsrail’in Madleen gemisine yapılan müdahaleye tepkiler: “AKP hükûmeti sayesinde İsrail ‘cezasızlık’ zırhını giydi”

Related Posts

İYİ Parti’den MSB’ye ’12 şehit’ soruları: ‘İstihbaratı teröristten mi aldınız?’

İYİ Partili Turhan Çömez, 6 Temmuz Pazar günü Irak’ın Pençe-Kilit harekât bölgesinde 12 askerin şehit olduğu olaya ilişkin soru işaretlerini TBMM gündemine getirdi. Çömez, “Mağaradaki aramanın PKK itirafçısı bir kadın teröristin vermiş olduğu bilgiler üzerine yapıldığı iddiaları doğru mu” diye sordu.

Denize giriş yasak olan plajda denize giren genç kayboldu

Kandıra ilçesinde denize girmenin yasak olduğu bölgede suya giren üç kişiden ikisi boğulma tehlikesine rağmen kurtarıldı, bir kişi ise dalgalar arasında kayboldu. Kayıp genci arama–kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yunanistan’da bir gazetecinin yaşadığı binada patlayıcı düzenek bulundu

Atina’da Yunan gazeteci Yannis Pretenteris’in yaşadığı binada bir poşet içerisinde patlayıcı düzenek bulundu. Düzenek, bomba imha ekipleri tarafından imha edilirken, Hükümet Sözcüsü yaptığı açıklamada terör eylemini kınadı.

Külliye’de silahları bırakma zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti.

Sürücüler dikkat: 9 ilde ortalama hız denetimleri bugün başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 10 Temmuz tarihi itibarıyla 9 ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları ile ortalama hız denetimlerine başlanacağını duyurdu.

Avrupa’daki Müslüman toplulukları temsilcilerinden Brüksel’de ‘Gazze’ toplantısı

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden İslami çatı kuruluşlarının temsilcileri, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nun basın merkezinde bir araya gelerek ortak bir duruş sergiledi ve Gazze Deklarasyonu’nu kamuoyuna sundu. Brüksel’de bir araya gelen yetkililer Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes ilan edilmesi çağrısı yaptı.