ABD’de üniversiteler’den, uluslararası öğrencilere “Trump göreve başlamadan kampüse dönme” çağrısı

ABD Üniversiteleri Uluslararası Öğrencilere ‘Trump Göreve Başlamadan Kampüse Dönün’ Çağrısı Yapıyor

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump‘ın ilk dönemine benzer şekilde bazı ülkelere seyahat ve vize yasağı getirebileceğinden endişe eden bazı üniversiteler, uluslararası öğrencilerine “Trump göreve başlamadan kampüse dönün” çağrısı yapıyor.

ABD’de 1,1 milyondan fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitelerin bazıları, Trump’ın görevi devraldıktan sonra yaşanabilecek gelişmelere karşı şimdiden tedbir almaya başladı. CNN’in derlediği bilgilere göre, en fazla yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan New York Üniversitesi (NYU) başta olmak üzere Cornell Üniversitesi ve Güney California Üniversitesi gibi birçok büyük üniversitenin yönetimi, öğrencilerini Trump dönemi konusunda uyardı.

Halen kış tatilinde olan uluslararası öğrencileri, 20 Ocak 2025’te gerçekleştirilecek yemin töreninden önce ABD’ye dönmeleri konusunda uyaran üniversiteler, bu süreçte Trump’ın seyahat ve vize yasağı getirebileceği konusundaki endişelerini aktardı. 2017’de başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde bazı ülkelere seyahat yasağı getiren Trump’ın uygulamalarına atıf yapan üniversite yönetimleri, yeni dönemde neyle karşılaşacaklarından emin olmadıklarını belirterek öğrencilerden kampüse 20 Ocak’tan önce dönmelerini istedi.

Trump’ın Seyahat Yasağı

ABD Başkanı seçilen Trump, ilk başkanlığı döneminde, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkeden ABD’ye girişlere kısıtlamalar getirmiş, bu politikası nedeniyle, o sırada yurt dışında bulunan binlerce öğrenci mahsur kalmıştı.

Trump, bu yıl seçim kampanyaları sırasında, düzensiz göçmen sorunuyla ilgili sınırları kapatmayı ve söz konusu “seyahat yasağını” daha da güçlendirerek geri getirmek istediğini dile getirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığınca kısmen finanse edilen bir veri projesi olan Open Doors’a göre, 2023-24 akademik yılında ülke dışından 1,1 milyondan fazla öğrenci ABD’deki kolej ve üniversitelere kayıt yaptırdı.

ABD’de Hindistan’dan gelen öğrenciler ilk sırada yer alırken, onu Çin ve Güney Kore takip ediyor. Hint ve Çinli öğrencilerin toplamı, ABD’deki tüm uluslararası öğrencilerin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’ndan patlama açıklaması: Ölü ve yaralı var

Sağlık Bakanlığı’na ait Sağlık-1 isimli botta meydana gelen patlama sonucu 1 sağlık personeli yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.

Özel, Gaziosmanpaşa için konuştu: Buradaki en kötü, en yanlış işi Erdoğan yapmıştır

CHP lideri Özgür Özel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştüklerini duyurdu. Hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için taziye ziyaretlerinin hala sürdüğünü belirten Özel, tüm siyasi partilerden de destek mesajı ve telefonu aldıklarını söyledi.

Alanya’daki 5 yıldızlı otelde yangın: 622 turist zor kaçtı

Alanya’daki 8 katlı 5 yıldızlı otelde yangın çıktı. Eksi 1. katta çıkan yangınla tüm oteli duman kapladı. 622 otel sakini canını zor kurtardı.

Fethiye’de marinadaki motoryat yandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde marinaya demirli motoryatta yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, alevlerin diğer teknelere sıçramaması için yanan motoryat marinadan uzaklaştırıldı.

Ahmet Davutoğlu: Gazze’ye gidecek yolu bize açın, zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde şehit düşelim!

Ahmet Davutoğlu: Gazze’ye gidecek yolu bize açın, zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde şehit düşelim!

İstanbul’da su tankeri devrildi

İstanbul’da geri manevra yapan su tankerinin devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı.