ABD’de “bilgi sızıntısı” soruşturmaları: Hükümet gazetecilerin telefon kayıtlarına erişebilecek

Adalet Bakanlığı, Gazetecilerin Telefon Kayıtlarını İncelemeye İzin Verebilir

The Washington Post’un haberine göre, Adalet Bakanlığı’na ait bir bilgi notuna ulaşıldı. Bu bilgi notunda, eski ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin kararının geri alınarak, hükümet çalışanlarının haber kuruluşlarına sızdırdığı iddia edilen hassas bilgileri tespit etme sürecinde gazetecilerin telefon kayıtlarının incelenmesine izin verilebileceği belirtiliyor.

Bilgi notunda, medyanın bu tür korumalardan muaf tutulmaması gerektiğine vurgu yapılırken, telefon kayıtlarına ancak tüm diğer soruşturma yöntemlerinin tükenmesi durumunda başvurulması gerektiği ifade ediliyor.

Uluslararası basın örgütü Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) ise bu kararın medya özgürlüğüne karşı bir saldırı olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Kanada’da bir araç, festivaldeki kalabalığın arasına daldı! “Çok sayıda ölü var”

Kanada’nın Vancouver şehrinde bir araç kalabalığın arasına daldı. Polis, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirdi.

Kayıp “T” harfleri merak konusu olmuştu: Gerçek ortaya çıktı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde aynı cadde üzerinde bulunan 6 tabeladaki “T” harflerinin kayboluşu mesak uyandırmıştı. Tabelalardaki kayıp harfleri sırrı ortaya çıktı.

Özgür Çelik, iktidar medyasının İmamoğlu’na yönelik başlattığı valiz ve bant tartışmalarına son noktayı koydu

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binasında, İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na ait, iktidara yakın medya tarafından servis edilen “bavul ve kamera kapatma” görüntülerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul depremi | Bakan Memişoğlu: Panikle dışarı atlayan 32 kişinin tedavisi sürüyor

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul’daki depremde yaralanan 32 kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Edirne’de düzenlenen “Balkan Sağlık İş Forumu”na katılan Memişoğlu,, Türkiye’nin sağlık turizminde bir marka haline geldiğini söyledi..

ABD, Ukrayna, Fransa ve İngiltere liderleri Vatikan’da bir araya geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Papa Francis’in cenaze töreni marjında Vatikan’da görüşme gerçekleştirdi.

Çin bir kez daha Trump’ı yalanladı: Bir istişare veya müzakere yapılmadı

Çin ve ABD arasındaki tarife savaşı devam ediyor. Pekin yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile tarife müzakerelerinin sürdüğü iddiasını bir kez daha yalanladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir