ABD ve Kolombiya arasındaki göçmen iade krizi: Kolombiya devlet yetkililerine vize kısıtlaması

Trump Kararıyla Kolombiya Göçmenleri Sınır Dışı Edilmedi

ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı göçmen kararları doğrultusunda, düzensiz göçmenlerin askeri uçaklarla ülkelerine sınır dışı edilme süreci devam ediyor. Ancak Kolombiya, bu sürece karşı çıktı ve ABD uçaklarının inişine izin vermedi. Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, “Kolombiyalı göçmenler suçlu gibi görülemez. ABD, göçmenlere saygı göstermeli ve kabul protokolleri oluşturmalı” şeklinde açıklama yaptı.

Petro, Kolombiya’da göçmen statüsüne sahip olmayan 15.660 ABD vatandaşının bulunduğuna da dikkat çekerek durumu vurguladı.

ABD’nin Aldığı Karar

Bu gelişmenin ardından ABD, Kolombiya’nın düzensiz göçmenleri kabul etmemesi üzerine, devlet yetkilileri ve aileleri için vize kısıtlamaları getirdiğini duyurdu.

Yaşanan Süreç

Trump, yemin töreninden sonra yasal göç imkanlarını kısıtlayan uygulamaları açıklamıştı. ICE kuvvetlerine hassas sayılan alanlarda göçmenleri tutuklama yetkisi verilmiş ve sınıra daha fazla asker gönderme kararı alınmıştı.

ABD Başkanı, göçmenlerin sınır dışı edilmesi için DEA, ATF ve USMS gibi federal ajanslara geniş yetkiler vermişti. X hesabından yapılan açıklamada, 538 göçmenin gözaltına alındığı ve 373 kişi için gözetim talebinde bulunulduğu belirtilmişti.

Meksika da geçen hafta benzer bir durum yaşayarak ABD’ye ait askeri uçağın iniş talebini reddetmişti. Brezilya Dışişleri Bakanlığı ise göçmenlerin aşağılayıcı muameleye maruz kaldıklarını belirterek uygulamayı kınamıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Ürdün’den yoğun diplomasi mesaisi: Dışişleri bakanları tek tek arandı

Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, 15 Haziran 2025 Pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, İspanya, Kanada ve Brezilya dışişleri bakanları ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerin ana gündem maddesini İsrail …

LGS sınavında kimliğini unutan öğrencinin imdadına motosikletli vatandaş yetişti

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girmek üzere okula gelirken kimliğini unutan öğrencinin imdadına, motosikletli bir vatandaş yetişti.

Ferdi Zeyrek’ın kızı Nehir Zeyrek’ten duygulandıran ‘Babalar Günü’ paylaşımı

Hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir Zeyrek, Babalar Günü’nde duygusal bir mesaj paylaştı.

Son Dakika… İran İsrail’e füze saldırısı başladı

Son dakika… İsrail ve İran arasındaki karşılıklı saldırılar sürüyor. Akşam saatlerinde İsrail’in Tahran ve Hürmüz Boğazı kıyısındaki Bandar Abbas bölgesine yaptığı saldırıların ardından İran’dan İsrail’e füze atışları başladı. Onlarca füze İsrail’e ateşlendi

İsrail’den İran ile Katar’ın can damarına saldırı: En büyük doğal gaz sahası vuruldu

İran medyası, İsrail’in İran’ın güneyindeki en büyük doğal gaz sahası olan Güney Pars’ı vurduğunu duyurdu. İran ve Katar arasında bulunan Güney Pars, dünyanın en büyük doğal gaz sahası olarak biliniyor ve her iki ülkenin doğal gaz üretiminin büyük bir bölümünü karşılıyor.

İsrail’in vurduğu Natanz’da nükleer sızıntı!

İsrail’in saldırılarıyla İran’da hedef aldığı Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon ve kimyasal sızıntı tespit edildiği bildirildi. İran’ndan yapılan açıklamada da ‘kirliliğin’ dışa yayılmadığı açıkladı.