ABD Kongresi’nde toplanan Yahudiler, Netanyahu’yu protesto etti: Gözaltına alındılar

AA

Bir yandan Gazze’deki savaşın bitmesi yönünde çabalar devam ederken, diğer yandan çatışmanın aktörleri savaş sonrası için hamleler yapıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, temaslarda bulunmak üzere ABD’ye gitti.

ABD Kongresi’nde konuşacak

Gazze’de Filistinli katliamı devam ederken İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi’nde dördüncü kez konuşmaya davet edildi.

Kendi parlamentosunda bu kadar dokunulmazlık zırhı altında konuşamayan Netanyahu, sıklıkla ABD Kongresi’ne hitap ediyor.

Netanyahu’nun ABD ziyareti tartışma konusu olurken Kongre’ye konuşmasından önce ise ABD’nin çoğu bölgesinde protesto gösterileri düzenleniyor.

Kongre binasında Netanyahu protestosu

ABD Kongre binasında bir araya gelen Yahudi aktivistler, Netanyahu’yu ve İsrail yönetiminin Gazze’deki saldırılarını protesto etti.

‘Özgür Filistin’ sloganı attılar

Yere serdikleri üzerinde “Şimdi ateşkes” yazılı pankartlarla Gazze’de ateşkes taleplerini ifade eden göstericiler, “Gazze yaşasın”, “Özgür Filistin”, “Soykırımı durdurun” şeklinde sloganlar attı.

Ateşkes çağrısında bulundular

İsrail’in silahlandırılmasının durdurulması isteğini içeren pankartlar da açan göstericiler, sık sık Netanyahu aleyhinde sloganlar attı ve acil ateşkes çağrısında bulundu.

Tutuklandılar

Gösterinin ardından Kongre Binası’nda Cannon Ofisi içinde bir araya gelen ve çoğunluğu Yahudi olan Filistin yanlısı protestocular, kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandı.

Görüntülerde ters kelepçe takıldığı görülen göstericilere, ABD polisi orantısız güç uyguladı.

Gösterilerin sürmesi bekleniyor

24 Temmuz Çarşamba günü Kongre’nin ortak oturumuna hitap edecek Netanyahu aleyhinde Washington’da gösteriler düzenlenmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir