CHP kurultayı davası: Mahkeme, AYM’ye başvurdu

CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda İddialar Davaya Taşındı

Geçtiğimiz günlerde yapılan CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 12 isim hakkında “usulsüzlük” iddiaları gündeme gelmişti. Ankara 26’ncı Asliye Ceza Mahkemesi, bu iddialara ilişkin görevsizlik kararı verdi ve kararın Anayasa’ya aykırı olduğunu belirterek Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

CHP’nin 38.Olağan Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan dava ise 8 Eylül tarihine ertelendi. Bu süreçte yaşanan gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.

Related Posts

Meclis birbirine karıştı! AKP’li vekiller muhalefete saldırdı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), zeytinlik alanlarda maden yasasına yönelik protestolar sırasında muhalefet ve iktidar milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. Bazı AKP’li milletvekilleri, protesto eden muhalefet milletvekillerinin üzerine yürüdü.

10 yılda yüzde 2’lik artış; AB üyesi ülkelerde bir kişi ortalama 37,2 yıl çalışıyor

10 yılda yüzde 2’lik artış; AB üyesi ülkelerde bir kişi ortalama 37,2 yıl çalışıyor

Dürziler Türkiye’nin kapısını çaldı

Lübnan’daki Dürzilerin lideri Şeyh Sami Ebi el-Muna, Suriye’nin güneyindeki Süveyde ilinde pazar gününden bu yana süren çatışmaların sona erdirilmesi için Türkiye ve Arap ülkelerinin rolünün acilen devreye girmesi çağrısında bulundu.

Rubio ile görüşen Hakan Fidan “ABD’nin Suriye’deki yapıcı rolünü destekliyoruz” dedi; Süveyda’da yaşananlara ilişkin mesaj verdi: Terör örgütlerinin istifade etmesine izin vermeyeceğiz

Rubio ile görüşen Hakan Fidan “ABD’nin Suriye’deki yapıcı rolünü destekliyoruz” dedi; Süveyda’da yaşananlara ilişkin mesaj verdi: Terör örgütlerinin istifade etmesine izin vermeyeceğiz

Pakistan Büyükelçiliği’nde Mango Festivali

Ankara’daki etkinlikte Pakistan mangoları tanıtıldı, diplomatik katılım sağlandı.

Antalya’da 4.1 büyüklüğünde deprem

Antalya’nın Gazipaşa İlçesinde Akdeniz açıklarında saat 21.14’te 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.