Konkordato ilan etmişlerdi: Forum AVM’lerde sürpriz karar

Forum AVM’lerin Konkordato Süreci Sonlandı

Türkiye’nin önde gelen alışveriş merkezlerinden biri olan Forum AVM’ler, konkordato sürecini tamamladı. Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum Ankara ve diğer yedi AVM’nin de aralarında bulunduğu toplam 10 şirket, İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 16 Mayıs 2025 tarihli kararıyla konkordato korumasından resmen çıktı.

28 Milyar Liralık Borç

Geçtiğimiz yılın sonunda 28 milyar TL civarında borçla konkordato başvurusunda bulunan şirketler, bir yıl boyunca icra takibinden korunma hakkı elde etmişti. Ancak, şirketler kendi istekleriyle konkordato sürecinden çekildi.

Söz konusu şirketler, Multi İstanbul, Multi Ankara, Multi Aydın, Multi Erzurum, Multi Kapadokya, Multi Çamlık, Multi Gordion ve Multi Magnesia adları altında faaliyet gösteriyor ve iş insanları Mehmet Gezer ile Kübra Çifçi tarafından kurulmuştur.

Tüm Tedbirler Kaldırıldı

Şirketler, konkordato başvurusu yaparken döviz kredileri, pandemi sürecindeki kira kayıpları ve azalan müşteri trafiğini gerekçe göstermişti. Mahkeme tarafından atanan komiser heyetinin raporunda, şirketlerin batık olmadığı ve varlık değerlerinin borçlarını karşılayabileceği belirtilmişti.

Forum AVM’ler için de satın alma girişimleri yapıldı. Yeni Gimat GYO, Nata Holding ve Rönesans GYO gibi büyük yatırımcıların ilgisi sektörde yankı uyandırdı.

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 16 Mayıs 2025 tarihli kararıyla, şirketlerin konkordato isteğinden vazgeçtikleri resmi olarak kayıtlara geçti. Mahkeme, tüm mühlet ve tedbir kararlarını kaldırarak, konkordato komiserlerinin görevlerine son verdi.

Bu kararın ardından Forum AVM’lerin bağlı olduğu şirketler, mali ve hukuki anlamda özgürlüklerine kavuştu. Artık, borç yapılandırma ve ticari faaliyetlerini konkordato koruması olmadan sürdürebilecekler.

Related Posts

BTK eSIM hizmetlerine erişimi engelledi: 8 platform kapatıldı

BTK, Türkiye’de faaliyet gösteren Saily, Airalo, Holafly, Nomad, Instabridge, Mobimatter, Alosim ve BNESIM adlı eSIM hizmet sağlayıcılarına erişim engeli getirdi. Karar, Yetkilendirme Dairesi tarafından 10 Temmuz 2025’te alındı.

Trump ve Lula karşı karşıya: En yüksek gümrük vergisi Brezilya’ya!

ABD ile Brezilya arasındaki diplomatik ve ticari gerilim yeniden gündemde. İki ülke arasında karşılıklı açıklamalar tansiyonu artırırken, alınan kararlar uluslararası ticaret çevrelerinde yakından izleniyor. Açıklamalar karşılıklı restleşmeye dönüştü.

Dev havayolu şirketi Musk’ın şirketi ile anlaşmayı duyurdu: Jet hızında olacak

Dev havayolu şirketi Elon Musk’ın Starlink şirketi ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Havayolu şirketi Starlink ağı sayesinde yolcularına ‘jet hızı’nda internet hizmeti sunacak

Mazot zammına tepki gösteren çiftçi: “Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, mazota gelen 1 lira 15 kuruş zamma vatandaşlar tepki gösterdi. Çiftçilik yapan bir vatandaş, “Çiftçi bitti, köylü bitti, esnaf, herkes bitti. Mazot ucuz olmazsa hayat düzelmez ki. Her şey mazottan geliyor iğne ipliğe her şeye zam. Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor” diye konuştu.

Biraya zam geldi: Bir tanesi 117 lira oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV oranlarının güncellenmesiyle, alkol ürünlerinde yeni zamlar arka arkaya gelmeye devam ediyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, iki büyük …

Petrolde yatay seyir -9 Temmuz 2025

Petrol fiyatları güne yatay seyirde başladı. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 69,47 dolardan işlem görüyor.