Büyükçekmece Belediyesi’nden ihale alanların adı istendi

Kurban Bayramı İçin Yeni Kısıtlamalar Getiriliyor

Salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda, Kurban Bayramı’nda yeni kısıtlamalar getiriliyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bayram süresince vatandaşların yoğun şekilde bir araya gelmesini engellemek amacıyla önlemler alındığını belirtiyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bayram namazlarında cemaat sayısının sınırlandırılacağı, kurban kesim alanlarında sosyal mesafe kuralının uygulanacağı ve bayram ziyaretlerinin kısıtlanacağı bildirildi. Dini liderler de, bu kısıtlamalara uyulması konusunda vatandaşları uyardı.

Yapılan düzenlemeler doğrultusunda, bayram süresince toplu yemek organizasyonları ve kalabalık etkinliklerin de yasaklanacağı belirtiliyor. Böylece, salgının yayılma hızının kontrol altında tutulması ve hastalık riskinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

Yetkililer, vatandaşlardan bu zorlu süreçte sabırlı olmalarını ve alınan önlemlere uyum sağlamalarını istiyor. Salgının etkilerinin en aza indirilmesi için herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulanıyor.

Related Posts

Antalya’da milletvekilleri, kent merkezine “Free İmamoğlu” yazılı pankart astı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na destek için CHP’li Antalya milletvekilleri kent merkezindeki önemli noktalardan biri olan Tophane Parkı’na “Free İmamoğlu” (İmamoğlu’na Özgürlük) yazılı pankart astı.

ABD, nükleer anlaşma teklifini İran’a iletti

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD’nin nükleer anlaşma teklifini Umman aracılığıyla kendilerine sunduğunu bildirdi.

Bangladeş Uluslararası Suçlar Mahkemesi, eski Başbakan Hasina’yı “insanlığa karşı suç” işlemekle suçladı

Mahkeme, Hasina ve diğer iki üst düzey yetkili hakkında yakalama kararı çıkardı

Bakan Hakan Fidan ve Fransız Bakan Barrot’dan kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bölgesel krizleri ve ikili ilişkileri ele aldı.

Üç kere evlenen Trump’tan eşinden tokadı yiyen Macron’a evlilik tavsiyesi geldi

Fransa’nın 47 yaşındaki Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Vietnam ziyareti sırasında 72 yaşındaki eşi Brigitte Macron’dan şiddet gördüğü iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada hızla yayılan bir videoda, başkent Hanoi’de uçaktan …

İBB soruşturmasında 3 ‘etkin pişmanlık’ daha: ‘Tahliyelerine karar verilmiştir’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) soruşturmasında 3 kişi daha ‘etkin pişmanlık’tan yararlandı. 29 Mayıs tarihinde ifade veren üç kişinin ifadeleri ‘yeterli bulunarak’ tahliye kararı verildi.