Trump’tan yeni vergi kararı: Yüzde 100 çıkarma talimatı verdi

Trump: Amerika’daki Film Endüstrisi Hızla Ölüyor

Amerika’nın eski başkanı Donald Trump, Truth Social sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Amerika’daki film endüstrisinin hızla “ölüyor” olduğunu belirtti.

Diğer ülkelerin film yapımcılarını ve stüdyolarını Amerika’dan uzaklaştırmak için ellerinden geleni yaptığını belirten Trump, “Hollywood ve Amerika’daki birçok bölge adeta harap oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Trump, diğer ülkelerin Amerika’ya karşı kasıtlı bir çaba içinde olduğunu ve bu durumun ulusal güvenliği tehdit ettiğini vurgulayarak, tüm bunların yanında bunun aynı zamanda bir mesaj ve propaganda olduğunu da kaydetti.

YÜZDE 100 GÜMRÜK VERGİSİ

Eski ABD Başkanı Trump, “Bu nedenle Ticaret Bakanlığına ve ABD Ticaret Temsilciliğine, yabancı ülkelerde üretilen ve Amerika’ya gelen tüm filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini derhal başlatma yetkisi veriyorum. Filmlerin tekrar Amerika’da yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Başvurular başladı… TÜİK 12 uzman yardımcısı alacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merkez teşkilatında görevlendirmek üzere 12 uzman yardımcısı istihdam edecek. Başvurular bugünden itibaren alınmaya başlayacak, 15 Mayıs’ta sona erecek.

Önce darbedildi, sonra intihar etti: dosyada takipsizlik kararı çıktı

İzmir’in Çiğli ilçesinde Ebru Açıkalın (39), dini nikahla birlikte yaşadığı A.D. (46) tarafından ‘darbedildikten sonra’ tabancayla intihar etti. A.D. hakkında, Açıkalın’a ve ailesine yönelik ‘Silahla tehdit’ ile ‘Kasten yaralama’ suçlarından toplam 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ailenin avukatı, A.D’nin ‘İntihara yönlendirme’ suçundan da yargılanmasını talep etti. Ancak savcılık, Ebru’nun kendi iradesiyle intihar ettiği ve bu yönde bir yönlendirme ya da teşvik bulunmadığı gere

Almanya’da AfD’ye yasak yolu açıldı

Önümüzdeki günlerde güvenoyu alması beklenen CDU/CSU ve SPD hükümetinin yasak kararı alması için yasal zemin oluşmuş durumda.

20’si kamu personeli! Ankara’da FETÖ operasyonu

Ankara’da düzenlenen FETÖ operasyonunda 33 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 20’si ise kamu personeli.

Romanya’da cumhurbaşkanlığı seçimi tamamlandı

Romanya’da bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk sonuçları belli oldu. Bu seçim, geçtiğimiz kasım ayında Rusya’nın müdahil olduğu iddiaları nedeniyle iptal edilen seçimden aylar sonra yapıldı. Oy verme işlemi yerel saatle 19.00’da sona erdikten sonra başlayan sayım sürecinin ardından açıklanan ilk verilere göre, hiçbir aday yüzde 50 barajını aşamadığı için seçimler ikinci tura kaldı.

Bakü ziyareti iptal oldu! Türkiye hava sahasını kapattı iddiası

İsrail Başbakanlık ofisi, Binyamin Netanyahu’nun “yoğun siyasi programı” nedeniyle planlanan Azerbaycan ziyaretini iptal etmek zorunda kaldığını duyurdu. Ancak İsrail medyasına göre Türkiye, “Siyon Kanadı” devlet uçağının hava sahasından geçmesine izin vermeyi reddettiği için ziyaret gerçekleşemedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir