Ağrı Dağı dünyanın dört bir yanından misafirlerini ağırlıyor

Ağrı Dağı’nda Doğa Tutkunları Unutulmaz Bir Deneyim Yaşadı

Doğa severler, Ağrı Dağı’nın 4 bin 600 rakımında kayak yaparak eşsiz bir maceraya atıldı ve zirveye ulaşmanın sevincini yaşadı. Zorlu tırmanışı başarıyla tamamlayarak 5 bin 137 metre yüksekliğindeki zirveye ulaşan grup, sporun ve doğanın tadını doyasıya çıkardı. Dağcılar, inişe geçmeden önce manzaranın ve başarılarının keyfini çıkardılar.

Ağrı Dağı’nda uzun yıllardır rehberlik yapan yerel rehber Resul Civaş, dağın dört mevsim boyunca ilgi gördüğünü vurgulayarak, “Yaz kış Ağrı Dağı her zaman ilgi görüyor. Dünyanın dört bir yanından dağcılar geliyor, biz de onları kamplarımızda en iyi şekilde ağırlıyor ve zirveye ulaşmalarında rehberlik ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Dağcılar, tırmanışa 3 bin 200 rakımdaki ilk kamp alanından başlayarak hazırlıklarını tamamladıktan sonra 4 bin 600 rakımdaki ikinci kampa ulaştılar. Kısa bir dinlenme molasının ardından zirveye doğru tırmanışlarına devam ettiler. Yaz aylarında bile karşılaşılan eksi 30 ila 35 derece arasındaki soğuklara karşı mücadele eden sporcular, kayak, nefes egzersizleri ve çeşitli spor aktiviteleriyle anın tadını çıkardılar.

Related Posts

‘Dur’ ihtarına uymayıp polise çarptı, saklandığı menfezde yakalandı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde ‘dur’ ihtarında bulunan polis memuru Recep B.’ye, çarpıp kaçan, takip sırasında kaza yapan Enes A. (31), yaralı olarak saklandığı menfezde yakalandı.

Zelenski’den ateşkes açıklaması: Her an, hatta bugün bile başlayabilir

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya ile üç yılı aşkın devam eden savaşta her an ateşkes sağlanabileceğini ifade ederek, “Ateşkesin her an, hatta bugün bile başlayabileceğine inanıyoruz” dedi.

TEKNOFEST KKTC’yi 225 bin kişi ziyaret etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 1-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 225 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Denizli’de 6 gündür haber alınamayan kişi ölü bulundu

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde mantar toplamak için evden ayrıldıktan sonra haber alınamayan kişinin cansız bedeni bulundu.

İzmir’de belediye otobüsü alev alev yandı: Yolcular tahliye edildi

İzmir’in Bergama ilçesinde bir belediye otobüsünde yangın çıktı. Yolcular tahliye edilirken, otobüs kullanılamaz hale geldi.

Kartalkaya: İki bakanlık da soruşturma izni vermemiş

İçişleri ile Çalışma Bakanlığı, Kartalkaya’daki yangın faciasında sorumlulukları sorgulanan personeli için soruşturma izni başvurusunu yanıtsız bıraktı. Bu durum, soruşturma izni verilmemesi anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir