Türk kahvesi, filtre kahve veya espresso değil: En sağlıklı kahve buymuş, tam bir mide dostu

Kahve sadece bir içecek değil aynı zamanda dünya çapında kültürler arası bir bağ kuran, sosyal anların ve günün ritüellerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Filtre kahve, Türk kahvesi, espresso gibi farklı çeşitleriyle her damak tadına hitap eden bu içecek hem ruhu hem de bedeni canlandırmak için modern hayatın vazgeçilmez bir öğesi olarak dikkat çekiyor. 

SOĞUK KAHVE DÜŞÜK ASİDİTEYE SAHİP

Bu geleneksel kahve türlerinin aksine dikkat çeken ve sağlık açısından faydalı olan bir kahve çeşidi daha popüler oldu. Yapılan araştırmalar sonucunda soğuk kahve genellikle daha düşük asiditeye sahip olduğu için mideyi daha az zorlar. Bu da onu mide hassasiyeti yaşayanlar için ideal bir seçenek haline getirir. 

Soğuk kahve, kahve çekirdeklerinin soğuk suyla uzun süre demlenmesiyle hazırlanır ve bu süreç kahvenin daha pürüzsüz, yumuşak ve düşük asiditeli bir tat sunmasını sağlar. Özellikle mide sorunları yaşayanlar veya asidik kahvelere karşı hassasiyeti olan kişiler için mükemmel bir alternatif. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir içecek arayanlar için Cold Brew, harika bir seçenek sunuyor.  Bunun yanı sıra soğuk kahve, sıcak kahvelere göre daha az asidik olduğu için dişlere zarar verme riski de azaltılmış olur. Ayrıca içerdiği kafein ile gün boyu enerjik hissetmenizi sağlar. 

Related Posts

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İdrar kaçırma hakkında merak edilenler: Nedenleri, türleri, tedavisi

Kadınlarda idrar kaçırmanın yaş ve doğumla arttığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Murat Ekin, yüzde 90’ı aşan başarı oranına sahip modern cerrahi yöntemlerle bu sorunun kalıcı olarak aşılabildiğini söyledi. Prof. Dr. Ekin “Kadınlar çoğu zaman bu sorunu utanarak gizliyor ya da yaşlılığın doğal sonucu olarak görüp kabulleniyor. Oysa erken müdahale ile yaşam kalitesini ciddi şekilde artırmak mümkün” dedi.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.