Dolandırıcılık Operasyonu: 110 Milyon TL’lik Evcil Hayvan Sahiplendirme Tuzağı

Ev Evcil Hayvan Dolandırıcılığı Operasyonunda 33 Şüpheli Tutuklandı

Sosyal medya platformlarında sahte görsellerle evcil hayvan sahiplendirme adı altında dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik Kocaeli merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda 43 şüpheli gözaltına alındı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, vatandaşları kargo bedeli veya seyahat sigorta bedelleri adı altında dolandıran suç örgütü üyelerine yönelik başarılı bir operasyon düzenledi. Yapılan incelemede, suç örgütü tarafından 110 milyon 255 bin 279 TL dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında 43 şüpheli yakalandı ve yapılan ev ve işyeri aramalarında suç unsurları ile çok sayıda materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin 33’ü tutuklanırken, 7’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 3’ü ise savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı.

Related Posts

İYİ Parti’den MSB’ye ’12 şehit’ soruları: ‘İstihbaratı teröristten mi aldınız?’

İYİ Partili Turhan Çömez, 6 Temmuz Pazar günü Irak’ın Pençe-Kilit harekât bölgesinde 12 askerin şehit olduğu olaya ilişkin soru işaretlerini TBMM gündemine getirdi. Çömez, “Mağaradaki aramanın PKK itirafçısı bir kadın teröristin vermiş olduğu bilgiler üzerine yapıldığı iddiaları doğru mu” diye sordu.

Denize giriş yasak olan plajda denize giren genç kayboldu

Kandıra ilçesinde denize girmenin yasak olduğu bölgede suya giren üç kişiden ikisi boğulma tehlikesine rağmen kurtarıldı, bir kişi ise dalgalar arasında kayboldu. Kayıp genci arama–kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yunanistan’da bir gazetecinin yaşadığı binada patlayıcı düzenek bulundu

Atina’da Yunan gazeteci Yannis Pretenteris’in yaşadığı binada bir poşet içerisinde patlayıcı düzenek bulundu. Düzenek, bomba imha ekipleri tarafından imha edilirken, Hükümet Sözcüsü yaptığı açıklamada terör eylemini kınadı.

Külliye’de silahları bırakma zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti.

Sürücüler dikkat: 9 ilde ortalama hız denetimleri bugün başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 10 Temmuz tarihi itibarıyla 9 ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları ile ortalama hız denetimlerine başlanacağını duyurdu.

Avrupa’daki Müslüman toplulukları temsilcilerinden Brüksel’de ‘Gazze’ toplantısı

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden İslami çatı kuruluşlarının temsilcileri, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nun basın merkezinde bir araya gelerek ortak bir duruş sergiledi ve Gazze Deklarasyonu’nu kamuoyuna sundu. Brüksel’de bir araya gelen yetkililer Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes ilan edilmesi çağrısı yaptı.