Fransa, Çad’daki bir askeri üsten çekildi

Fransa ile Çad Arasındaki İşbirliği Anlaşması Sona Erdi

Fransa ile Çad arasındaki işbirliği anlaşmasının sona ermesinin ardından, Paris hükümeti, Çad’daki Faya Askeri Üssü’nü boşalttı. Fransa Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Fransa’nın Çad’daki askerlerinin tahliyesi devam ediyor.

Çad’da bulunan Fransız askerlerinin konuşlu olduğu Faya Askeri Üssü, Çad ordusuna geri verildi. Çad hükümeti, savunma sanayisi ve güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan anlaşmayı iptal etme kararı aldı. Bunun üzerine Fransız savaş uçakları ve askeri birlikler ülkeyi terk etmeye başladı.

Çad makamları, ülkede bulunan 1000 Fransız askerinin çekilme sürecinin 31 Ocak’a kadar tamamlanmasını istedi. Fransa ile Çad arasındaki bu gelişmeler dünya genelinde dikkatle takip ediliyor.

Related Posts

BMGK’da büyük tepki çeken inat: ABD’den bayram öncesi ateşkese veto

ABD, bayram arifesinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulan Gazze’de ateşkes ve insani yardım tasarısını bir kez daha veto etti. 14 el ateşkes için kalkarken, ABD, ‘Hamas kınanmıyor’ bahanesiyle yine veto için elini kaldırdı.

Almanya’nın ortasında 2 ton bomba bulundu: 20 bin kişi tahliye edildi, OHAL ilan edildi

Köln’de İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma üç büyük bombanın bulunması, 20 bin kişinin tahliyesine neden oldu. Kentin merkezinde 1 kilometrelik tehlike bölgesi oluşturulurken tarihi yapılar, okullar ve hastaneler geçici olarak kapatıldı. Uzmanlar bombaları etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

Yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararına itiraz: MASAK raporu alınmadı, mali inceleme yapılmadı

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nde yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına ilişkin verilen takipsizlik kararına itiraz geldi. Avukat Deniz Atar, savcılığın soruşturmayı yüzeysel yürüttüğünü belirterek kararın kaldırılmasını istedi.

UNICEF’in Afganistan raporu: 4 milyon çocuk eğitime erişemiyor

UNICEF, Afganistan’da yaklaşık 4 milyon çocuğun eğitime erişemediğini bildirdi.

Muğla’da atlı jandarma göreve başladı turistlerin ilgi odağı oldu

Muğla’nın turistik ilçesinde bugün göreve başlayan atlı jandarmalar turistlerin ilgi odağı oldu.

DEVA Partisi’nden ‘Metin Gürcan’ açıklaması: ‘Bir kara propaganda yürütülüyor…’

Eski asker ve akademisyen, DEVA Parti kurucusu Metin Gürcan’ın yargılandığı davada mahkeme, Gürcan’ı gizli belge temininden 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Yaşananların ardından DEVA Partisi’nden bir açıklama geldi.