KESK: Bakan Şimşek milyonları sefalete ittiklerini itiraf etmiştir

KESK, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in MÜSİAD Toplantısında Enflasyon Hilesini İtiraf Etti

KESK, Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Mehmet Şimşek’in MÜSİAD toplantısında enflasyonla ilgili değerlendirmelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. “Ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı enflasyonu nasıl düşük tuttuklarını, bunun için başvurdukları hileyi itiraf etti” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“BAKAN ŞİMŞEK, MİLYONLARI NASIL YOKSULLUĞA, SEFALETE İTTİKLERİNİ İTİRAF ETMİŞTİR”

“Şaka değil, gerçek. Ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı enflasyonu nasıl düşük tuttuklarını, bunun için başvurdukları hileyi itiraf etti. MÜSİAD’ın yıllık değerlendirme toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TÜİK vasıtası ile enflasyonu düşük gösterme hilesini şu sözlerle itiraf etmiştir.

‘Enflasyon sepetinde bir karşılığı olmayan ürünleri Yeniden Değerleme Oranında (yüzde 43,93) arttırdık. Enflasyon sepetinde ağırlığı olan, karşılığı olan ürünleri ise enflasyon hedefi ile tutarlı bir şekilde hatta onun altında arttırdık’. Bakan Şimşek gülümseyerek, deyim yerinde ise ballandıra ballandıra anlattığı bu hileyi örneklendirmekten geri durmamıştır.”

“MİLYONLARCA ÇALIŞANIN HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA YOKSULLUĞA, SEFALETE İTİLDİĞİNİN ALTINI ÇİZİYORUZ”

KESK olarak yıllardır TÜİK’in iktidarın hedeflediği, arzuladığı enflasyonu hesaplama aracına dönüştüğünü, bunun için onlarca Ali Cengiz oyununa başvurulduğunu anlatmaya çalışıyoruz.

Milyonlarca işçinin, emekçinin, emeklinin ücretlerinin, maaş artışlarının TÜİK tarafından açıklanan bu sanal enflasyon rakamlarına göre arttırıldığına dikkat çekiyoruz. Çarşıda, pazarda, mutfakta yaşadığımız gerçek enflasyonun en az yarısını yutan bu sanal TÜİK rakamlarına dayalı maaş-ücret artışları soncunda milyonlarca çalışanın her geçen gün daha fazla yoksulluğa, sefalete itildiğinin altını çiziyoruz. İktidar sözcüleri tüm kamuoyunun bildiği bu gerçekleri ısrarla inkâr etmeye, pembe tablolar çizmeye, “İşçiyi, memuru, emekliyi, asgari ücretliyi enflasyona ezdirmedik” nutukları atmaya devam ettiler.

Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sözleri mevcut siyasal iktidarın enflasyon hilesi ile yıllardır milyonların ekmeği ile nasıl oynadığını tüm açıklığı ile ortaya koymuştur.

“BU DA MI GOL DEĞİL?”

Bakan Şimşek iktidarın TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyonu istediği gibi ayarladığını, milyonlarca çalışanın maaşlarını, ücretlerini TÜİK’e açıklattıkları bu sanal enflasyon hedefine göre arttırdıklarını, dolayısıyla reel ücretlerini erittikleri milyonları nasıl yoksulluğa, sefalete ittiklerini itiraf etmiştir.

Devletin hazinesinden ve maliyesinden sorumlu Bakanı çıkmış: “Ey emekliler, işçiler, kamu emekçileri, asgari ücretliler biz sizi yıllardır kendi hedeflediğimiz enflasyon rakamları ile kandırıyoruz. Enflasyon sepetini, ürün ağırlıklarını kendimize göre belirliyoruz. Böylece istediğimiz enflasyon rakamını açıklıyoruz. Sizin maaşlarınızı, ücretlerinizi de bu sahte rakamlara göre arttırıyoruz” diyor. Bu sözlerden sonra biz de KESK olarak soruyoruz. Bu da mı gol değil?

“İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN OMUZ OMUZA VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ.”

22 yıldır ülkeyi yönetenler emekçilere, yoksullaştırdıkları halka tamamen sırtını dönmekle kalmamış, her gün sarf ettikleri sözlerle hepimizle dalga geçer hale gelmiştir.

Cumhurbaşkanı’nın ‘fahiş fiyatlı ürünleri boykot edin’ çağrısından, Hazine ve Maliye Bakanı’nın enflasyonu düşük gösterme hilesini paylaştığı sözlerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın; TÜİK’in sahte rakamlarına göre bile gerçekleşen enflasyonun 15 puan altında bırakılan asgari ücrete ilişkin ‘İşverenlerimizden, ihracatçılarımızdan çok büyük tebrikler aldık’ sözlerine kadar iktidar kanadından yapılan açıklamalar bu durumu fazlası ile ispatlamaktadır.

Emeği ile yaşam savaşı veren tüm kesimleri, gözlerinin içine baka baka kendilerini nasıl yoksulluğa, sefalete terk ettiklerini anlatanların dayattığı kölelik düzenine karşı “Artık Yeter” demeye, insanca bir yaşam için omuz omuza vermeye çağırıyoruz.

Related Posts

ABD, nükleer anlaşma teklifini İran’a iletti

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD’nin nükleer anlaşma teklifini Umman aracılığıyla kendilerine sunduğunu bildirdi.

Bangladeş Uluslararası Suçlar Mahkemesi, eski Başbakan Hasina’yı “insanlığa karşı suç” işlemekle suçladı

Mahkeme, Hasina ve diğer iki üst düzey yetkili hakkında yakalama kararı çıkardı

Bakan Hakan Fidan ve Fransız Bakan Barrot’dan kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bölgesel krizleri ve ikili ilişkileri ele aldı.

Üç kere evlenen Trump’tan eşinden tokadı yiyen Macron’a evlilik tavsiyesi geldi

Fransa’nın 47 yaşındaki Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Vietnam ziyareti sırasında 72 yaşındaki eşi Brigitte Macron’dan şiddet gördüğü iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada hızla yayılan bir videoda, başkent Hanoi’de uçaktan …

İBB soruşturmasında 3 ‘etkin pişmanlık’ daha: ‘Tahliyelerine karar verilmiştir’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) soruşturmasında 3 kişi daha ‘etkin pişmanlık’tan yararlandı. 29 Mayıs tarihinde ifade veren üç kişinin ifadeleri ‘yeterli bulunarak’ tahliye kararı verildi.

ABD’de parkta silahlı saldırı: 3’ü ağır 7 yaralı

ABD’nin Washington eyaletinde bir parkta silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda kurşunların hedefi olan yedi kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılanlardan 3’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.