67 yaşındaki cerrahtan kalp krizi itirafı! ‘Keşke atlamasaydım’ dediği 2 belirti var

Cerrahın Kalp Krizi İtirafı: “Keşke Atlamasaydım” Dediği 2 Belirti

Bir sabah aniden gelen göğüs ağrısıyla hastaneye kaldırılan Hollows’a, kalp krizi geçirdiği teşhisi kondu. Hayati tehlikeyi atlatan cerrah, yaşadıklarını British Heart Foundation ile paylaştı. Ve itiraf etti: “Keşke o iki belirtinin üstünde dursaydım.”

Kalp Kasına Kan Sağlayan Damarların Tıkanması

Yapılan tetkiklerde, Hollows’ın kalp kasına kan sağlayan koroner damarların tamamen tıkandığı ortaya çıktı. Tıkalı damara stent takılarak, kalbe yeniden kan akışı sağlandı.

Tip 2 Diyabet Tanısı

Hastanede kaldığı süreçte asıl şoku ikinci kez yaşadı: Tip 2 diyabet tanısı aldı. Hollows, o ana kadar sadece biraz sık idrara çıkma ve kilo kaybı gibi belirtiler yaşamıştı ancak bunları önemsemedi. Zayıf olduğu için diyabet riski düşük sanıyordu. Meğer yıllardır vücudu sessizce alarm veriyormuş.

Sağlıklı Kararlar İle Farkındalık

Hollows şu an haftada 2 gün düzenli egzersiz yapıyor ve açık hava yürüyüşlerini alışkanlık haline getirmiş durumda. Artık sağlığına dair kararlar alırken içgüdülerini değil, verileri dinliyor. Hollows yaşadığı olaya “Bazen doktor olsan da kendi bedeninin sinyallerini görmezden geliyorsun. Ama sağlıklı yaş almak, farkındalıkla mümkün” diyerek yorum yaptı.

Diyabet ve Kalp Krizi Riski

Bilimsel veriler diyabet hastalarında kalp krizi riskinin, sağlıklı bireylere göre 2 ila 4 kat daha fazla olduğunu söylüyor. Kan şekeri uzun süre yüksek kaldığında damarlar hasar görüyor, bu da ateroskleroz (damar sertliği) riskini artırıyor. Dolayısıyla zayıfsınız diye diyabetten muaf değilsiniz. Yorgunluk, kilo kaybı ve sık idrara çıkma gibi belirtileri hafife almayın. Düzenli check-up ve sağlıklı yaşam tarzı, sadece uzun değil, kaliteli bir ömrün anahtarı olduğunu unutmayın.

Related Posts

Güvensiz gıdalar sağlık krizine neden oluyor: Her yıl 600 milyon insan hastalanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen seminerde “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” ele alındı. Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle yaşanan hastalıklara dikkat çekilen seminerde akıllı tarımın önemi vurgulandı.

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Uzmanlar uyarıyor: Evlilik öncesi bu testi mutlaka yaptırın!

Uzmanlar uyarıyor: Evlilik öncesi bu testi mutlaka yaptırın!

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?